Sp İl Divan Kurulu Toplantısı

Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var, meclis dışında bir parti olmaları halinde bile yol gösterici muhalefet anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

SP Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı, İl binasında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan SP Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var, son günlerde gündeme oturan başkanlık sistemi ve bedelli askerlik konularında olduğu gibi oluşturulan hiçbir gündem maddesinin ülkenin ağır bir sorunu olmadığını söyledi.
Çalışanların, çiftçinin, emeklinin, esnafın gündemiyle açlıkla, fakirlikle, yoksullukla, işsizlikle kimsenin ilgilenmediğini belirten Hasan Bayram Var, halkın sorunları için hiçbir çözüm üretilmediğini anlattı. Meclis dışında olsalar bile SP olarak yol gösterici muhalefet anlayışıyla hareket ettiklerini anlatan Bayram Var, şöyle konuştu: "Partimiz amacına ulaşmaktadır. Çağlayan'da İsrail'e yüz binlerce lanet yağdırdık, Başbakan Davos'ta 'One Minute' demek zorunda kaldı. Mayınlı arazileri İsrail'e peşkeş
çekemezsin dedik, Başbakan geri adım attı. IMF ile anlaşma dedik, Başbakan önce dalga geçti ama sonra anlaşmayı erteledi, Barış ve Kardeşlik için gönüllü birliktelik dedik. İktidar Kürt açılımıyla başladı, demokratik açılımla devam etti ve sonunda SP'nin baştan beri söylediği çizgiye yaklaştı."
Anayasa değişikliği tartışmalarının gerilime çevrilerek siyasi rant malzemesi yapıldığını belirten Var, sözlerine şöyle devam etti: "SP, muktedir siyaset anlayışıyla, iktidar partisine adeta yol göstermiştir. Muhalefet partileri artık bir şeyler üretin, söyleyecek sözünüz olsun ve hükümetin değirmenine artık su taşımaktan vazgeçin."
Bayram Var, şu an Türkiye'nin ana muhalefet partisinin Saadet Partisi olduğunu, çok yakında iktidar partisi olacağını da sözlerine ekledi.