Özdemir Özok'un Vefatı

Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Özdemir Özok'un çoğulcu demokrasi için emek verdiğini bildirdi.

  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Özdemir Özok ' un vefatı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada ,
" Hukuk dünyası yasta . Türkiye avukatları yasta . Malatya Barosu yasta . Çünkü , Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Özdemir Özok öldü . Hepimizin başı sağolsun . O , Hukuk Devleti için mücadele etti . O , insan hak ve özgürlükleri için , çoğulcu demokrasi için emek verdi . O , yargı bağımsızlığı için gecesini gündüzüne kattı " diyen Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu , açıklamasını şöyle tamamladı :
" O , savunma mesleğinin yargı içindeki , hukuk devleti içindeki yerini devlete , yargıya , geniş kesimlere anlatmaya ömrünü adadı . Hukuk devleti için çalışırken Atatürk ' ün bizlere emanet ettiği laik , demokratik Cumhuriyetin de tüm boyutlarıyla yaşam bulması için mücadeleyi elden bırakmadı . O , ülkesinin topraklarına ayakları basan gerçek bir aydındı . O , gerçek bir halk adamıydı . Acımız çok büyük . Mücadele bayrağı , yaşamı boyu ödün vermediği ilkeleri yere düşürülmeyecektir . Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz . Allah rahmet eylesin , ışık içinde yatsın . "