Nilüfer'de Çevre Toplantısı

Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer'in çevre sorunlarını masaya yatırdı.

Nilüfer'de Çevre Toplantısı
  Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Kent Konseyi üyelerinin yanı sıra , meclis üyeleri , mahalle muhtar ve temsilcileri ile çok sayıda Nilüferlinin katılımıyla Uğur Mumcu Salonu ' nda yapılan toplantıda , Nilüfer ' in çevre sorunları ve çözüm yolları tartışıldı .
Kent Konseyi ' nin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey , canlıların hayatını tehdit eden en önemli meselenin çevre sorunları olduğunu belirterek , " Havanın , suyun ve toprağın giderek kirlendiği günümüzde , kentlerin sağlığı için ve insan sağlığı için her bireyin , her kurumun ve belediyelerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerekiyor " dedi . Nilüfer Belediyesi olarak " Çevre bütün canlıların ortak varlığıdır " sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Bozbey , " Çevre politikalarımızı bu temel üzerine kuruyoruz . Toplumun sağlıklı bir çevrede yaşamasını güvence altına almaya , doğal kaynakların ve enerjinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamaya , atık oluşumunu kaynağında azaltıp , geri kazanılmasını sağlamaya ve çevrenin korunması yönünde toplumsal bilinci geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz " dedi .
2005 yılında Nilüfer Belediyesi çatısı altında kurulan Çevre Bürosu ile Nilüfer ' in hava ve su kalitesini düzenli olarak izlediklerini söyleyen Bozbey , " Çevre büromuz çocuklarda çevre bilincinin oluşmasına ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor . Evsel atık bitkisel yağların ekonomiye kazandırılması ve doğanın da bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla bir kampanya yürütüyor . Kentin gürültü ve elektromanyetik alan haritasını çıkarıyor . Çok yönlü çalışmalar yapıyoruz , ancak sadece bizim çabamız yetmez . Bu konuda toplumsal bilinci yükselterek her kurumun ve her bireyin ortak çabasıyla Nilüfer ' in ve dünyanın çevre sorunlarını en aza indirebiliriz " şeklinde konuştu .
Toplantıda Nilüfer ' de elektromanyetik alan ölçümleri yaparak kentin EMA raporunu çıkaran Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Prof . Dr . Osman Çerezci de , " Nilüfer Elektromanyetik Kirlilik Raporu " nu paylaştı . Elektromanyetik alanlardan uzak durmanın yaşam kalitesi açısından son dere önemli olduğuna değinen Çerezci , " Elektromanyetik alanlar sadece dışarıda yüksek gerilim hattı ya da baz istasyonlarında değil . Evimizde , mutfağımızda hatta ceplerimizde . Elektromanyetik yani radyasyon yayan tüm elektronik eşyalardan uzak durmalıyız . Enerji tasarrufu lambalardan tutunda cep telefonuna , tüplü televizyonlarımızdan tutunda mikrodalga fırınlara kadar tüm bu elektronik eşyalar bizlerin yaşam kalitesini arttırmak yerine daha da düşürüyor . Uzun ve sağlıklı yaşamak istiyorsak buna dikkat etmeliyiz " dedi .
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr . Alparslan Türkkan ' ın elektromanyetik kirliliğin insan sağlığına etkilerini anlattığı toplantıda , Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr . Şeref Tuzcu da " Nilüfer ' in Su , Toprak ve Hava Analizleri " hakkında bilgi verdi .
Toplantıda ayrıca Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Gül Atanur " Meslek Odaları ve Nilüfer ' in Çevre Sorunları " hakkında , Çevre ve Orman Bursa İl Müdürlüğü ' nden Serhan Akar ' da Çevre Mevzuatı ve Nilüfer ' de Çevresel Yetkiler " hakkında bir konuşma yaptı .