Erzurum Kültür Sanat Etkinliklerinde Hareketli Bir Hafta Yaşayacak

Erzurum, son zamanlarda ardı ardına yapılan kültür sanat etkinlikleri ile dikkat çekiyor

Erzurum Kültür Sanat Etkinliklerinde Hareketli Bir Hafta Yaşayacak
  Erzurum , son zamanlarda ardı ardına yapılan kültür sanat etkinlikleri ile dikkat çekiyor . Bir çok dernek , sivil kuruluş , üniversite , okul ve bazı kitabevleri tarafından düzenlenen , resim sergileri , tiyatro gösterileri , kültür sanat etkinliklerine Erzurum dışından şair ve yazarların da katılması , Erzurum ' un bir kültür sanat şehri olmak için ortaya koyuyor .
KUTLU DOĞUM FARKLI KUTLANACAK
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri , birçok kuruluş ve derneğin daha çok duygusal çerçevede kutladığı Hz . Muhammed ' in Kutlu Doğumu ' nu , farklı isimlerin katılımıyla gerçekleşecek bir panele önayak olacak .
İstiklal Marşı ile başlayacak olan program , Yard . Doç . Dr . Ali Yılmaz ' ın okuyacağı Kur ' an Tilaveti , Sinevizyon ve Doç . Dr . Nurullah Altaş ' ın yöneteceği panel ile devam edecek . 26 Nisan Pazartesi günü saat 19 . 00 ' da Atatürk Üniversitesi Mavi salonda gerçekleşecek olan panele , Prof . Dr . Hanefi Palabıyık , Yrd . Doç . Dr . Nesrin Feyzioğlu , Prof . Dr . Orhan Atalay konuşmacı olarak katılacak .
27 Nisan Salı günü saat 14 . 30 ' da ise Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde ilahiyatçı yazar Mehmet Talu bir konferans verecek .
ORHAN OKAY GÜNÜ DÜZENLENİYOR
Uzun yıllar boyunca Erzurum ' da görev yapan Edebiyat dünyasının yaşayan önemli ismi Prof Dr . Orhan Okay uzun bir aradan sonra Erzurum ' da sevenleriyle buluşuyor .
Bilge İlahiyatçılar Topluluğunun 27 Nisan Salı günü saat 14 . 30 ' da Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlediği programda İlahiyatçı yazar Mehmet Talu bir konferans verecek .
SEZAİ KARAKOÇ , ERZURUM ' DA KONUŞULACAK
Erzurum ' da ayrıca düzenlediği kültür sanat etkinlikleri ile dikkat çeken Birey Üniversite Kitabevi bu hafta sonu büyük bir programa ev sahipliği yapacak Türkiye ' nin yaşayan en büyük şair-mütefekkirlerinden Sezai Karakoç , Erzurum ' da konuşulacak .
Programla ilgili bilgi veren Birey Yayıncılık Ve Üniversite Kitabevi kurucusu Mahmut Balcı , " Uzun süredir üzerinde çalıştığımız ' Sezai Karakoç ' u Okumak ve Anlamak ' konulu gecikmiş olsa da büyük bir program olacağını düşünüyoruz . 1 Mayıs 2010 Cumartesi 14 . 00-17 . 30 Saatleri arasında yapılacak olan program iki panel şeklinde gerçekleşecek . Erzurum ' dan ve Erzurum dışından da bazı yazar , şair ve akademisyenin katılacağı iki oturumlu panelde Sezai Karakoç ' un şiiri ve görüşleri ele alınacak " diye konuştu .