Aziziye'den Dev Yatırım...

Aziziye Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek yatırımların startını verdi

Aziziye'den Dev Yatırım...
  Aziziye Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek yatırımların startını verdi . İlçede yapılacak 500 kişilik kapalı spor salonunun temeli atılırken , Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz , söz konusu yatırımın kurumsal dayanışmanın önemli bir eseri olduğunu ifade etti . Başkan Cengiz , İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ' ne desteklerinden dolayı teşekkür etti . İlçede Kaymakamlık binasının yanında temeli atılan spor salonunun 30 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girmesi hedefleniyor . Geçtiğimiz günlerde Erzurum ' a gelen Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık , spor salonu inşaatını ve Gezköy ' deki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi , Başkan Cengiz ' i başarılı çalışmalarından dolayı kutladı .
KAPALI SPOR SALONUNUN TEMELİ ATILDI
Aziziye ' nin çehresinin değiştirecek yatırımların birer birer gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Cengiz , seçimlerin ardından farklı sıkıntıları olan , birbirinden kopuk iki belediye devraldığını , bu bir yılı kurumsal vizyona yeni bir imaj kazandırma ve yatırımları programlama anlamında oldukça verimli geçirdiklerini belirtti . 500 kişilik kapalı spor salonunun yatırımlar için başlangıç olduğunu dile getiren Başkan Cengiz , yine bu çalışma sezonunda 65 aile kabinli termal köy projesinin de hayata geçirileceğine vurgu yaparak , " İnşallah ilçemize önemli katma değer sağlayacak aile kabinlerini de bu çalışma sezonunda bitirerek hizmete açmayı hedefliyoruz . " dedi .
30 AĞUSTOS 2011 ' DE HİZMETTE
Kapalı spor salonunun ilçenin önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Fatih Cengiz , " Temeli geçtiğimiz günlerde atılan ve maliyeti 1 Milyon 688 Bin TL ' yi bulacak kapalı spor salonunu , 2011 Ağustos ayında hizmete açmayı hedefliyoruz . İlçemizde gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal ve sportif anlamda gelişimlerine katkı sağlayacak yer sıkıntısı çekiliyordu . Belediye olarak bu anlamda kendimizi sorumlu hissederek , gençlerimizin sportif gelişimlerine destek sunacak bir projeyi hayata geçirdik . İnşallah bu proje ilçemiz için bir başlangıç olacak ve Aziziye yapılan yatırımlarla bölgenin cazibe merkezi haline gelecektir . " şeklinde konuştu .
BİR YILDA ÖNEMLİ HİZMETLER GERÇEKLEŞTİ
2009 yılının Aziziye için yatırımların programlandığı ve proje hazırlama yılı olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz , " Buna rağmen , kurumsal vizyonumuzu oluştururken geride bıraktığımız bir yılda da önemli hizmetler gerçekleştirdik . Gezköy ' ün kentsel dönüşümü , Ilıca ' da Eski Mahalle ' nin ikinci etabının kentsel dönüşümünün sağlanması ve ilçenin hizmet ufkunu daraltan 1 Milyon 200 bin lirayı aşan kaplıca tazminatını 750 bin liraya çözmüş olmamız bunların somut birer göstergesidir . Tüm bu çalışmaları görev süremizin henüz birinci yılında gerçekleştirirken , geleceğe umutla bakacağımız önemli projeler hazırladık . Gezköy ' ün ikinci etabını kentsel dönüşüme dahil ederek , yaklaşık 20 Milyon gibi bir rakamın burada hak sahiplerine ödenmesine vesile olacağız . Burada kurulacak modern konut ve villalarla şehrin girişine çağdaş bir mimari kazandıracağız . Ilıca ' nın neredeyse tamamını yeniden inşa edecek kentsel dönüşüm hamlesini gerçekleştiriyoruz . Gezköy ' de olduğu gibi , Ilıca için de Bakanlar Kurulu ' ndan acele kamulaştırma kararı çıkardık . Ilıca ' nın çehresini değiştirecek , Termal Turizm ' in gözde merkezleri arasında yerini alacak bir proje hazırlıyoruz . Bu proje Ilıca ' nın sadece Erzurum için değil , bölgenin sayfiye alanı haline gelmesini sağlayacaktır . Bu noktada özellikle hemşehrilerimizden yardım ve destek istiyoruz . Şüphesiz geride bıraktığımız bir yılda yaptığımız çalışmaların amacına ulaşmasında ve kısa vadede önemli hizmetlerin gerçekleşmesinde hemşehrilerimizin büyük desteği ve katkısı olmuştur . " ifadelerini kullandı
İLÇE ŞANTİYEYE DÖNECEK
2010 yılının altyapı anlamında da bir atılım yılı olacağına vurgu yapan Başkan Cengiz , 43 bin metrekarelik kilit taşı ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade ederek , asfalt , karo , bordür ve kilit taşı çalışmalarına hız vereceklerini belirtti . Ilıca ' da doğalgaz , su ve enerji nakil hatlarının yer altına alınması nedeniyle ilçenin adeta şantiyeye döneceğine işaret eden Başkan Cengiz , Aziziye ' nin parkı , bahçesi . caddesi , sokağı ve yeşil alanıyla örnek bir ilçe , tercih edilen bir turizm beldesi konumuna geleceğini vurguladı .