Ressam Hemşireler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi çalışanları, iş ortamının stresinden uzaklaşmak ve duygularını renklere dökmek için resim yapmaya başladılar

Ressam Hemşireler
  İzmir Büyükşehir Belediyesi ' ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi çalışanları , iş ortamının stresinden uzaklaşmak ve duygularını renklere dökmek için resim yapmaya başladılar . Ameliyat hemşiresi , başhemşire yardımcısı , grafiker , satın alma sorumlusu ve kardiyoloji-EKG bölümü sekreteri gibi değişik branşlardan 10 bayan personel , Eşrefpaşa Hastanesi ' nin karşısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi ' ndeki atölyede resim kursu alıyor . Mesai sonrası önlüklerini çıkarıp tuvallerin başına geçen hastane personeli , yağlıboya çalışmalarıyla adeta ressamlara taş çıkarıyor .
İki hafta önce açılan kursun öğretmenliğini , hastanenin ameliyat sorumlu hemşiresi Yasemin İnan yapıyor . 4 yıllık atölye eğitimi bulunan ve bugüne kadar kişisel ve karma olmak üzere 15 sergiye katılan İnan ' ın resim sevdalısı öğrencileri , kısa zamanda büyük başarı kaydettiler .
Ameliyat sorumlu hemşiresi Yasemin İnan , özel bir atölyede ders verdiğini belirterek , resim yapmak isteyen hastane çalışanlarının talepleri üzerine resim kursuna başladıklarını söyledi . İnan , " Gönüllü arkadaşlarımız var . Kursiyer sayımız giderek artacak . Bu bir hobi kursu . Mesai sonrası stres atmak için toplandığımız bir mekan oluştu " dedi .
Başhemşire yardımcısı Aliye Savaş ise , çocukluğundan beri resime ilgi duyduğunu söyleyerek ; " Üretmeyi seviyorum . Hepimiz iş arkadaşıyız . Ama burada farklı bir diyaloğa giriyoruz , başka bir dünyaya giriyoruz . Hastanedeki amir-memur ilişkisinden sıyrılıp burada sanata gönül veren insanlar olarak aramızda ayrı bir gönül bağı oluşuyor " şeklinde konuştu .
Kardiyoloji-EKG bölümü sekreteri Sevim Topaloğlu , Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof . Dr . Hülya Güven ' in verdiği destekle resim kursuna başladıklarını ifade etti .