Polislere askerlik müjdesi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polislerin askerlik görevlerini polis olarak yapmalarına yönelik çalışmasını tamamladığını söyledi.

Polislere askerlik müjdesi
  Hü ; kü ; met , bedelli askerlikten sonra yaklaşık 40 bin polis iç ; in bü ; yü ; k sıkıntı yaratan askerlik sorununa ç ; ö ; zü ; mü ; de gü ; ndemine aldı .

İç ; işleri Bakanı Beşir Atalay , polisin askerlik sorununa ç ; ö ; zü ; m olacak alternatifli bir ç ; alışma yaptığını belirterek , tamamladığı ç ; alışmasını yakında hü ; kü ; mete sunacağını aç ; ıkladı .

Ç ; alışmamı tamamladım

&ldquo ; Ç ; alışmamı tamamladım , dosyam hazır&rdquo ; diyen Atalay , ç ; alışmasının , bu polislerin 1-2 aylık temel eğitimin ardından askerliklerini , polislik gö ; revleri sırasında tamamlamalarını ö ; ngö ; rdü ; ğü ; nü ; sö ; yledi . Ç ; alışmasını henü ; z kimseyle paylaşmadığını belirten Atalay , şunları sö ; yledi :
&ldquo ; Şu anda 40 bin polisimiz bu durumda . Bunların ç ; oğu da uzun dö ; nem askerlik yapacak . Bizim ise polis eksiğimiz var . Zaten polis ihtiyacımız olduğu iç ; in bu yıl 20 bin polis daha alıyoruz . Bana gö ; re polisler askerlik yapmamalı . Ç ; ü ; nkü ; zaten aynı eğitimi alıyorlar . Alternatifli bir ç ; alışma yaptım . Bu durumdaki polislerimiz 1-2 aylık temel eğitimin ardından askerlik gö ; revlerini polis olarak yapabilirler . Bu konunun ü ; zerinde ciddi olarak duruyoruz . Polisimizin de moralini yü ; ksek tutmasını istiyoruz . Ancak bunun zamanlaması konusunda şimdiden bir şey sö ; yleyemem . Ben dosyamı hazırladım . Ö ; nce hü ; kü ; metimize sunup , kendi aramızda konuşacağız . Sonra da Savunma Bakanlığımızla paylaşacağız . &rdquo ;

Genelkurmay ' la gö ; rü ; şmedim

Atalay , bu konudaki ç ; alışmanın Genelkurmay Başkanlığı ' na sunulduğu ve olumsuz karşılandığı yö ; nü ; ndeki iddiaları yalanladı . Atalay , &ldquo ; Bizim şu ana kadar Genelkurmay ile bu konuda bir gö ; rü ; şmemiz olmadı&rdquo ; dedi .