Meclis'te Milli Eğitim Müdürü düellosu

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, birkaç kez görevden alınan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın, kendisi hakkında karar veren idare hakimine, öğretmenevinin imkanlarını peşkeş çektiğini iddia etti.

Anayasa değişikliği teklifinin 14. maddesinin görüşülmesi sırasında AK Parti Van Milletvekili Hüseyin Çelik, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, Başbakan, Hükümet, AK Parti ve şahsına yönelik 'gerçek olmayan bazı beyanlarda bulunduğunu' belirterek, sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ı defalarca görevden aldığını, bugün Milli Eğitim Bakanı olması halinde tekrar görevinden alabileceğini ifade eden Çelik, şimdiye kadarki görevden almadan dolayı pişmanlık duymadığını söyledi.

''Budak'ın çeyrek asırdan beri Erzurum'da Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığını'' anlatan Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

''Bir vali, bir emniyet müdürü, bir komutan, bir hakim 3 yıl, 4 yıl görev yapar, başka yere nakledilir. Bu arkadaşımız kendisini görevden aldığım zaman 20 yılı dolmuştu. Muş'a, Kütahya'ya ve Çanakkale'ye müdür olarak göndermiştim, mahkeme kararıyla geri geldi. Sayın Budak, kendisini sürekli göreve iade eden ve yürütmeyi durdurma kararı veren idare hakimi -yargımızın rencide olmaması için bugüne kadar söylemedim- o milli eğitim müdürü tarafından öğretmenevinin bütün imkanları kendisine peşkeş çekilmiştir. Bu, müfettişler tarafından tespit edilmiştir. Adalet Bakanlığı müfettişleri bu durumu tespit ettiler. İlgili İdare Mahkemesi Hakimi başka bir yere gönderildi.''

''Budak'a 54 bin lira tazminat ödediği iddiasının da doğru olmadığını'' kaydeden Çelik, kendisinin, müsteşarın ve genel müdürün müteselsil olarak toplam 10 bin lira tazminat ödemesinin kararlaştırıldığını, şahsına düşen paranın ise 3 bin lira civarında olduğunu bildirdi.

Hüseyin Çelik, ''kardeşlerinin hastane işlettiğiyle ilgili iddiaların da asılsız olduğunu, gerçeği yansıtmadığını'' söyledi.

DOSYA FIRLATMA GERGİNLİĞİ


CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hüseyin Çelik hakkındaki idari davaların belgeleri olduğunu söylediği dosyayı göstererek, davayı kazananların siciline düşük not verildiğini, bunun için de ayrıca dava açıldığını ileri sürdü.

İnce, Hüseyin Çelik'in kürsüye gelerek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Van'da ne yaptırdığını açıklamasını istedi.

Çelik'in tazminat davaları nedeniyle 54 bin lira ödemek zorunda kaldığı iddiasını yenileyerek, aldığı maaşla tazminatın nasıl ödeneceğini soran İnce, ''Biz bu Anayasa paketine neden karşı çıkıyoruz biliyor musunuz? Çünkü bu değişikliğin içinde 'Nereden buldun?' yok'' dedi.

İnce, Savaş Ay ile Hüseyin Çelik'in yayımlanan bir röportajında Ay'ın ''çok şıksınız'' demesi üzerine Çelik'in ''yeğenlerim sağ olsun, indirim yapıyorlar'' cevabını verdiğini, bundan dolayı Çelik'in kardeşlerinin bazı markaların bayiliğini yaptığı kanaatine ulaştığını anlattı. CHP'li İnce, konuşmasını tamamladıktan sonra kürsüden ayrıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, CHP'li milletvekillerinin oturduğu sıralara doğru giderek İnce'den söz konusu davaların belgelerinin bulunduğu dosyayı aldı. AK Parti'li Çakmak yerine oturmak üzereyken; AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Çakmak'ın elinden dosyayı alarak AK Parti'li milletvekillerinin oturduğu yöne doğru fırlattı. Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri tepki göstererek, Hıdır'ın üzerine yürüdü.

Gerginlik üzerine TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, birleşime ara verdi.

AK Parti'li milletvekillerin engellemesi ve yere düşen evrakı toplayıp İnce'ye iade etmeleri üzerine tartışma büyümeden bitirildi.

''SİZ DEĞİLSİNİZ''


Öte yandan, CHP'li İnce'nin, ''Başbakan Erdoğan'ın aile fotoğrafında Çalık'ın, Kamer'in olduğu'' yönündeki sözleri üzerine, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kendisine sataşma olduğu gerekçesiyle söz istemesi gülüşmelere yol açtı.

TBMM Başkanı Şahin, Kamer Genç'e, kastedilen ''Kamer''in başkası olduğunu belirterek, ''Hatibin kast ettiği Kamer siz değilsiniz?'' karşılığını verdi. Genç, kendisine vatandaşlar tarafından telefon geldiğini belirterek, ''Bana, 'Başbakan Erdoğan'ın aile fotoğrafında ne işin var' diye soruyorlar'' diye konuştu.