Güreşin efsaneleri Çorum'da buluştu

Çorum'da gerçekleştirilen Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası kapsamında şampiyonlar ödül gecesi düzenlendi. Törene aralarında güreşin efsane isimler

Çorum'da gerçekleştirilen Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası kapsamında şampiyonlar ödül gecesi düzenlendi. Törene aralarında güreşin efsane isimlerinden Ahmet Ayık, Tevfik Kış, Mahmut Demir, Nazmi Avluca, Bayram Özdemir, Tevfik Odabaşı ve Ahmet Peker gibi çok sayıda isim katıldı.

Ödül töreni öncesinde Anitta Otel'de "Güreş Eğitim Merkezleri'nin Sorunları" konulu bir panel düzenlendi. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Kılıçkaplan başkanlığındaki panelde konuşan güreş camiasının önde gelen isimleri, güreş eğitim merkezlerinin dününü, bugününü, geleceğini ve sorunlarını konuştu. Panelde ayrıca 2004 yılında vefat eden olimpiyat ve dünya şampiyonu Çorumlu güreşçi Mahmut Atalay'ın kızı Müberra Atalay, "Geçmişten günümüze lider şampiyonlar" konulu bir sunum yaptı. Sunumda babasının başarıları, fotoğrafları ve yaşadıklarıyla ilgili bilgi veren Atalay, babasının yeteri kadar ilgi görmemesinden yakındı. Atalay, geçmişte Türk güreşinin başarılarını tam sayfa veren Türk basınının şimdilere tamamen futbola yöneldiğini hatırlattı.

Atalay'ın sunumu sırasında bir anısını anlatmak üzere kürsüye gelen olimpiyat ve dünya şampiyonu Ahmet Ayık da Mahmut Atalay'dan övgüyle söz ederek, kendisiyle birçok hatırası bulunduğunu ifade etti. Konuşmasında güreşin sorunlarına da değinen Ayık, "Eğitim merkezlerine iyi sarılmak lazım. İyi hocalar göndermek lazım. Bir antrenöre 800 lira maaş vererek şampiyon yetiştirmeyi beklemeyin. Siz o antrenöre 2 bin lira maaş verirseniz ve iyi eğitirseniz o antrenör minderde yatar. Ve böyle şampiyonlar çıkarır." dedi.

ŞAMPİYONLARA PLAKET

Panelin ardından şampiyonlar ödül gecesi düzenlendi. Mahmut Atalay'dan Nazmi Avluca'ya kadar ata sporu güreşe bir çok şampiyon yetiştiren Çorum, güreş camiasının efsane isimlerini ağırladı.

Törende Türk güreşine yaptıkları katkılar ve kazandırdıkları başarılar nedeniyle Ahmet Ayık, Tevfik Kış, Mahmut Demir, Nazmi Avluca, Ahmet Ak, Hayri Polat, Bayram Özdemir, Ahmet Peker, Tevfik Odabaşı ve Selahattin Sağan gibi şampiyon güreşçilere plaket verildi. Vefat eden Yaşar Doğu, Adil Candemir ve Mahmut Atalay gibi güreşçilerin plaketleri ise yakınlarına takdim edildi.

Tören sonunda güreşin efsane isimleri ile genç şampiyonlar bir araya geldi. En son Azerbaycan'da yapılan Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanan Nazmi Avluca, Tevfik Kış ve Ahmet Ayık ile hatıra fotoğrafı çekindi.