Futbol Sahasında Golf Turnuvası

-FUTBOL SAHASINDA GOLF TURNUVASI -KAYSERİ GOLF İL TEMSİLCİLİĞİ TARAFINDAN  ATATÜRK SPOR KOMPLEKSİ'NDEKİ FUTBOL  SAHASINDA TURNUVA DÜZENLENDİ -TURNUVA

 

-FUTBOL SAHASINDA GOLF TURNUVASI

-KAYSERİ GOLF İL TEMSİLCİLİĞİ TARAFINDAN

ATATÜRK SPOR KOMPLEKSİ ' NDEKİ FUTBOL

SAHASINDA TURNUVA DÜZENLENDİ

-TURNUVAYA , 8 ' İ KIZ 14 İŞİTME ENGELLİ

ÖĞRENCİ DE KATILDI

( FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ )

KAYSERİ ( A . A ) - 24 . 04 . 2010 - Kayseri ' de ilk kez , Golf İl Temsilciliği tarafından futbol sahasında ' Ulusal Egemenlik Kupası Golf Turnuvası ' düzenlendi . 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında organize edilen turnuvaya , 8 ' i kız 14 işitme engelli öğrenci de katıldı .

Golf İl Temsilcisi Ziya Bahadır , Atatürk Spor Kompleksi ' ndeki futbol sahasında yapılan turnuvada , AA muhabirine yaptığı açıklamada , insanların kendilerini öncelikle Kayseri ' de golf sahası olup olmadığını sorduklarını belirtti .

Golf oynamayı bilmeyenlerin zaten sahaya çıkmasının mümkün olmadığını ifade eden Bahadır , şöyle devam etti :

' Öncelikle eğitim almanız gerekir . Bu eğitimi de her yerde alabilirsiniz . Futbol sahası olur , herhangi bir okulun bahçesi olur . . . Biz Murat Hoca ile birlikte bu şekilde yola çıktık . Saha bizim için önemli değil . Çalışmalarımızı , okul bahçelerinde , meralarda , stadyumlarda sürdürüyoruz . Golfü her yerde öğrenebilirsiniz . Öğrendikten sonra bir golf sahasına ihtiyaç duyarsınız . '

Bahadır , çalışmalar kapsamında okulları taradıklarını belirterek , Kayseri ' de 5 kulübün Golf Federasyonu tarafından tescil edildiğini , bunun kendileri için büyük başarı olduğunu vurguladı .

Kulüplere lisanslı sporcu kazandırmak için çalışmalarının sürdüğüne dikkati çeken Bahadır , Erciyes Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu ' nda da seçmeli olarak golf dersleri verildiğini anlattı .

Bahadır , golfte yaş sınırı olmadığını , öğrenmek isteyen herkese eğitim verebileceklerini kaydederek , ' Amacımız milli takıma sporcu kazandırmak . Erzurum ' dan Türkiye şampiyonları çıkıyor . Kayseri ' den neden çıkmasın . Erzurum ' da golf sahası mı var? Kayseri sporda geniş bir portföyü olan bir il . Golf öğrenmek isteyen herkesi bekliyoruz ' diye konuştu .

Bahadır , 100 x 300 metre genişliğinde golf tekniklerini geliştirebilecekleri çalışma sahasına ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi .

-İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE GOLF EĞİTİMİ-

Golf Antrenörü Murat Özpeker ise 80 . Yıl İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ' nda toplam 45 öğrenciye 3 aydır golf eğitimi verdiğini belirtti .

Öğrencilerin golfü sevdiğini ve haftada bir gün eğitim almalarına rağmen çok çabuk öğrendiklerini ifade eden Özpeker , bu sayede adeta engellerini de aştıklarını söyledi .

Özpeker , amacının bu öğrenciler arasından milli takıma sporcu kazandırmak olduğunu vurgulayarak , bu sayede öğrencilerin , Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okullarına da kolaylıkla girebileceklerini anlattı .

Özellikle belediyelerden kendilerine destek olmasını isteyen Özpeker , ' Turnuvaya daha çok öğrenci ile katılmayı planlıyorduk , ama servis bulamadığımız için öğrencilerimizin tamamını getiremedik . Öğrencilerimizin çoğunun da maddi durumları iyi değil . Bu nedenle kendi imkanları ile de gelemediler . Bugünkü turnuvaya sadece 14 öğrenci ile katılabildik ' diye konuştu .

-SONUÇLAR-

Mesafe yarışmalarının yapıldığı turnuvada , İşitme Engelliler kategorisinde kızlarda Esma Korkmaz birinci , Çiğdem Arslan ikinci , Merve Aksoy üçüncü oldu . Erkeklerde ise birinciliği Yasin Çimen , ikinciliği Halim Savan , üçüncülüğü Ali Fethi Özdemir kazandı .

1995 doğumlularda birinci Muhammet Sarıca , ikinci Muhammet Keçik , üçüncü Kemal Sarıca , 1998 doğumlularda Mehmet Kurttekin birinci , İsmail Büyüköztürk ikinci , Ali Kocak üçüncülüğü elde etti .

1999 doğumlularda birinciliği Abdullah Koçak , ikinciliği Furkan Balcı , üçüncülüğü Cumali Andıç kazandı . 2000 doğumlularda ise Can Adalılar birinci , Emin Keçik ikinci oldu .

Dereceye giren sporculara madalyalarını , Golf İl Temsilcisi Ziya Bahadır verdi .

( ORC-ZB-KAN )

24 . 04 . 2010 14 : 08 : 36