Ahmet Türk 2 isim ile görüştü
Ahmet Türk, Abdi İpekci cinayetinde adı geçen ülkücü Musa Serdar Çelebi ile emekli Binbaşı Tarık Çelenk'in ziyaretinde bulundu.

Türk: Önemsiyorum
Türk de bu ziyareti çok önemsediğini dile getirerek, “Bu ziyaret, halkları karşı karşıya getirmek isteyenlere bir cevaptır” dedi. Konuşarak bütün sorunların çözülebileceğine işaret eden Türk, şöyle devam etti: “Farklı düşünebiliriz ama Türkiye’yi kimsenin gerginleştirmeye hakkı yok. Bir Kürdün demokratik özgürlüklerine kavuşması, Türk halkının özgürlüklerini kısıtlamaz. Bin yıllık bir geçmiş var. İnsanlarımızın sevgiyle kucaklaştığı bir Türkiye’yi görmek istiyoruz. Amacımız budur. “
Türk, geçmişte farklı yerlerde olmalarına rağmen, kendisini ziyaret edenlerle bugün bir arada olabilmelerini önemli gördüğüne dile getirerek, “Umut ederiz daha aklı selimle sorunlarımıza yaklaşılırız” dedi.
Çelebi bir soru üzerine, 12 Eylül’le ilgili “Türkiye, sağ-sol diye kamplara bölünmüştü. Aynı merkezden insanlar devreye girdiler ve ülkeyi ihtilal ortama soktular. Türkiye bugün aynı senaryolarla karşı karşıya” şeklinde ifade etti.
ÇELEBİ KİMDİR?
1980 öncesi ülkücü hareketin önemli isimlerinden olan Musa Serdar Çelebi’nin adı Abdi İpekçi cinayetinde geçti. Bir dönem Almanya’da tutuklu kalan Çelebi, İtalya’da Papa suikastinden 4 yıl yargılandı. Avrupa Demokratik Ülkücü Türk Federasyonu ve Avrupa Türk İslam Kültür Dernekleri Birliği (ATİB) eski genel başkanı olan Çelebi, bir süre BBP’de genel başkan yardımcılığı da yaptı. Çelebi, röportajlarda geçmişte ülkücü ve solcu gençliğin oyuna geldiğini söylemiş ve “12 Eylül öncesinde komünist diye silahlı çatışmaya girdiğimiz kişilerle şu an dost olduk” demişti.
