Taş Atan Çocuklarla Basın Toplantısı Ankara

-TAŞ ATAN ÇOCUKLARLA BASIN TOPLANTISI ANKARA (A.A) - 23.04.2010 - BDP TUNCELİ MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN HALİS, 'TAŞ ATAN ÇOCUKLARIN BU TAŞI NİYE ATTI-

 

-TAŞ ATAN ÇOCUKLARLA BASIN TOPLANTISI

ANKARA ( A . A ) - 23 . 04 . 2010 - BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis , ' Taş atan çocukların bu taşı niye attığının hesabı yapılmadan , çocuklar ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyor ' dedi .

BDP ' li bazı milletvekilleri , toplumsal olaylara karıştığı ve polise taş attığı için daha önce yargılanan ve yargılanması süren bir grup çocukla BDP Genel Merkezi ' nde basın toplantısı düzenledi .

Halis , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ' nın 90 . yılının kutlanmasına rağmen Türkiye ' de çocuk mağduriyetlerinin önüne geçilemediğini söyledi .

Şu anda yaklaşık dört bin çocuğun cezaevinde bulunduğunu ve yaklaşık altı milyon çocuğun da sigortasız olarak kötü iş koşullarında çalıştığını ifade eden Halis , çocukların her türlü istismara açık olduğunu kaydetti .

Toplumsal olaylarda polise taş atan çocukların da mağduriyet yaşadıklarını belirten Halis , ' Taş atan çocukların bu taşı niye attığının hesabı yapılmadan , çocuklar ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyorlar ' dedi .

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ise yargılanan çocukların şiddet değil adalet istediklerini kaydetti .

Halen yargı süreci devam eden 13 yaşındaki Halit Er ise cezaevindeki bir çocuğun yazdığı mektubu okuduktan sonra , cezaevindeki arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi .

Öğretmen olmak istediğini dile getiren Er , üç aydır mahkemesinin devam ettiğini kaydetti .

23 . 04 . 2010 12 : 46 : 47