Nazilli'de 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nazilli'de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Nazilli'de 23 Nisan Coşkusu
  Nazilli ' de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde İstasyon Meydanında Atatürk anıtına tüm protokolün katıldığı çelenk sunumu ile başladı . İstasyon meydanındaki programın ardından Nazilli Şehir Stadına geçen öğrenciler ve halk , Beşeylül İlköğretim okulunun ev sahipliğini yaptığı bu yılki kutlamalar büyük bir ilgi gördü . Kutlamalara İlçe Kaymakamı Caner Yıldız , Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt , İlçe Garnizon Komutanı Hüseyin Ulukaraağaç ' ın çocukların ve halkın bayramlarını kutlaması ile başladı .
Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan , " 23 Nisan 1920 , bu tarihi Türk Milletinin iradesini temsil eden , birinci Büyük Millet meclisinin açıldığı ve Türk halkının var olma savaşları içinde egemenliğini ila ettiği gündür . Küçük hanımlar , Küçük beyler ; sizler hepiniz geleceğin bir gülü , bir yıldızı , bir mutluluk parıltısısınız . Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz . Kendinizin ne kadar mühim , kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız . Sizlerden çok şey bekliyoruz . Sizi seviyor ve güveniyoruz . Büyük Önder Kemal Atatürk , bu günün önemiyle ilgili olarak şöyle diyor : ' Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin , bu Milletin başında hiçbir kuvvet yoktur , Hiçbir makam yoktur . Yalnız bir kuvvet vardır . O da milli egemenliktir . Yanlız bir makam vardır oda milletin kalbi , vicdanı ve mevcudiyetidir ' Bu sese kulak vererek , hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları hakkıyla yerine getirmeliyiz . Sevgili öğrenciler ; sizlerin sayesinde bölgesinde güçlü , dünyada sözü geçen bir Türkiye ' de sevginin , kardeşliğin , hoşgörünün hâkim olduğu dünya ile el ele birlikte yaşamak ümidiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor , sizleri kucaklıyor , gözlerinizden öpüyorum . Bu büyük bayram ülkemize ve milletimize kutlu olsun " dedi .
Daha sonra ilköğretim okulu öğrencileri tarafından şiirler okundu ve çeşitli halk oyunları gösterileri sergilendi . Beşeylül İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin , Nazilli İlköğretim ve İş Okulu öğrencilerinin , Beşeylül İlköğretim Okulu ' Anadolu ' dan Geldik ' adlı halk oyunları gösterisi , İlçe Spor Müdürlüğü Yer Jimnastik Grubunun gösterisi , İsabeyli 80 . yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Öğrencilerinin , Beşeylül İlköğretim Okulu kız ve erkek öğrencilerinin gösterisi , Gürcistan-Romanya-Sancak Tutin ve KKTC/Güzelyurt Sanat Derneği ekibinin gösterisi ilgi ile izlendi .
Beşeylül İlöğretim Okulu bando takımının eşliğinde yapılan resmigeçit töreni ile Nazilli ' de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamaları sona erdi .