Mustafa Denizli Rekor Maçında İstanbul

-MUSTAFA DENİZLİ REKOR MAÇINDA İSTANBUL (A.A) - 23.04.2010 - TURKCELL SÜPER LİG'DE YARIN SİVASSPOR İLE KENDİ SAHASINDA KARŞILAŞACAK BEŞİKTAŞ'TA TEKNİ

 

-MUSTAFA DENİZLİ REKOR MAÇINDA

İSTANBUL ( A . A ) - 23 . 04 . 2010 - Turkcell Süper Lig ' de yarın Sivasspor ile kendi sahasında karşılaşacak Beşiktaş ' ta teknik direktör Mustafa Denizli , bu karşılaşmayla Jean Tigana ' nın rekorunu eline geçirecek .

Siyah-beyazlı kulüple sözleşmesini bir sezon daha uzatan tecrübeli teknik adam , kulüp başkanı Yıldırım Demirören dönemlerinde çalışan teknik adamlar içinde en fazla lig maçı heyecanı yaşamış çalıştırıcı unvanını almış olacak .

Fransız teknik direktör Jean Tigana , Demirören döneminde 55 maçla en fazla lig heyecanı yaşayan teknik direktör olurken , Mustafa Denizli de Sivasspor mücadelesiyle 56 kez takımın başında olma fırsatını yakalayacak .

Yıldırım Demirören , kulüp başkanlığı döneminde Vicente Del Bosque , Rıza Çalımbay , Jean Tigana , Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli olmak üzere 5 teknik adamla çalışırken , istikrarı Denizli ile yakaladı .

-BİR MAÇ KAÇIRDI-

Beşiktaş , bu dönemde en kısa süreci Del Bosque ile yaşarken , İspanyol teknik adam 17 lig maçında görev aldı .

İspanyol çalıştırıcının ardından Rıza Çalımbay ile yola devam eden siyah-beyazlı ekip , bu çalıştırıcıyla ise 26 lig maçı oynadı . Bu iki teknik adamdan umduğunu bulamayan Demirören , Fransız Jean Tigana ile biraz da olsa istikrarı yakaladı . Tigana , 2 sezon takımın başında kalma başarısı gösterirken , 55 lig maçında görev alarak Demirören ' in en fazla karşılaşmaya çıkan teknik direktörü oldu .

Tigana ' nın ardından görev alan Ertuğrul Sağlam ise 40 lig mücadelesinde sahada yer aldı . Ertuğrul Sağlam ' ın istifası sonrası 2008-09 sezonunda 7 . haftada kulüp yönetimiyle anlaşan Denizli , bugüne dek 55 kez lig heyecanı yaşadı . Hastalığı nedeniyle ameliyat olan ve bu sezonun ikinci yarısındaki Gençlerbirliği maçında takımın başında yer alamayan Denizli , Sivasspor karşılaşmasıyla 56 . kez sahaya çıkarak , Tigana ' nın rekorunu eline geçirecek .

-BU BAŞARIYI HÜZÜNLÜ YAŞAYACAK-

Mustafa Denizli , bu başarısına rağmen rekorunu hüzünlü bir şekilde yaşayacak .

Geçen sezon takımına Turkcell Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası ' nı kazandıran tecrübeli teknik adam , bu sezon ise aynı başarıların uzağında kaldı .

Ziraat Türkiye Kupası ' ndan erken elenen ve şampiyonluk mücadelesinde de Fenerbahçe derbisiyle havlu atan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı , rekorunu hüzünlü bir şekilde yaşamış olacak .

23 . 04 . 2010 10 : 08 : 01