Kilis'te Tbmm Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 90. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Kilis'in Polateli ilçesinde TBMM Hatıra Ormanı oluşturuldu.

  Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis-İslahiye Karayolu ' nda Polateli ilçesine bağlı Dümbüllü köyünde TBMM 90 . kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında orman alanı oluşturuldu .
Törene , Vali Yardımcısı Eren Arslan , Musabeyli Kaymakamı ve Polateli Kaymakam Vekili Harun Yücel , Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut , Martavan Piyade Tabur Komutanı Piyade Yarbay Nihat Ergün , Polateli Belediye Başkanı Hakkı Çelik , İl Genel Meclisi Başkanı İzzettin Çekiç , İl Çevre ve Orman İl Müdürü İbrahim Metin , Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı , TEDAŞ İl Müdürü Tahir Şekeroğlu , İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ali Can , Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya , İl Genel
Meclisi Üyeleri , daire amir ve müdürleri ile vatandaşlar katıldı .
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra İl Çevre ve Orman İl Müdürü İbrahim Metin , yaptığı konuşmada , Ormanların bir ülkenin akciğeri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu belirterek , " Ülkemizin her alanda kalkınmaya ihtiyacı vardır . Ancak ağaç , yeşillik ve temiz bir çevrenin de bu kalkınmada ki rolü unutulmamalıdır . İlimizde orman varlığının korunması ve alansal olarak miktarlının arttırılması amacıyla çalışmalar devam etmektedir . Bu kapsamda ; bakanlığımızın talimatı doğrultusunda Türkiye
Büyük Millet Meclisi ' nin kuruluşunun 90 yılı olması münasebetiyle yüce meclisimizin kuruluşundan bugüne kadar vazife yapan 6 bin 714 milletvekili adına birer fidan dikilerek oluşturulmuştur " dedi .
Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekiplerinin gösterisinin andından fidanlar protokol üyeleri tarafından toprakla buluşturuldu .