Karabük'te 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90. yıldönümü Karabük'te coşkuyla kutlandı.

Karabük'te 23 Nisan Coşkusu
  Karabük Dr . Necmettin Şeyhoğlu Stadı ' nda yapılan kutlamalar , Karabük Valisi Nurullah Çakır , Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır ve Belediye Başkanı Rafet Vergili ' nin öğrenci ve vatandaşları selamlamasıyla başladı . İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla devam eden törende Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı . milli egemenliğin ; eşitliğin , adaletin ve özgürlüğün kaynağı olduğunu belirten Mehmet Beşler , " Atatürk ' ün ifadesiyle , milli egemenlik ile demokrasi iç içedir ve ancak milletin kararıyla mümkündür . İşte bu kavramın milletçe iyi anlaşılması ve benimsenmesi gerekmektedir . Milli iradenin temsil yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi ' dir ve yüze meclis vatanımızın , milletimizin bölünmez bütünlüğünün güvencesidir " dedi .
Karabük ' te kızların okula gönderilmesi konusunda hiçbir problem olmadığının da altını çizen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler , " Bugün kızları , yarının anneleri olacaklarını unutmayarak ve çocuğun ilk öğretmenin anne olduğu gerçeğinden yola çıkarak , kızlarımızın ve kadınlarımızın eğitimine önem vermekteyiz . Okul öncesi eğitim , öğrenci gelişimi açısından önem arz etmektedir . Tüm ilköğretim okullarımızda ana sınıfları ve bağımsız anaokulları açılmıştır . Ülkemiz genelinde ilimizle birlikte 32 ilde uygulanan zorunlu anaokulu eğitiminde ilk 10 . sıradayız ve okullaşma oranı yüzde 90 . 5 olarak gerçekleşmiştir . Son 5 yılda 41 derslik 15 bin 420 öğrenci kapasiteli olmak üzere 56 okul ve diğer eğitim tesisi , bunların içinde eğitime yüzde 100 destek kampanyası içersinde 80 derslik 2 bin 410 öğrenci kapasiteli 18 okul olmak üzere gerçekleşmiştir " diye konuştu .
Öğrencilerin geçişleri sırasında minikler törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı . Daha sonra jimnastik ve öğrencilerin gösterileri ile devam tören sonrası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere , Vali Nurullah Çakır , Belediye Başkanı Rafet Vergili , Albay Ufuk Nayır ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler tarafından ödülleri verildi .