Edirne'den Ardahan'a Bisiklet Turu Start Aldı

-EDİRNE'DEN ARDAHAN'A BİSİKLET TURU START ALDI -EDİRNE BİSİKLET KULÜBÜ'NCE, 'DÜNYAMIZ ÇÖL, GELECEĞİMİZ YOK OLMASI' SLOGANIYLA ARDAHAN'A DÜZENLENEN 1-E

 

-EDİRNE ' DEN ARDAHAN ' A BİSİKLET TURU START ALDI

-EDİRNE BİSİKLET KULÜBÜ ' NCE , ' DÜNYAMIZ ÇÖL , GELECEĞİMİZ

YOK OLMASI ' SLOGANIYLA ARDAHAN ' A DÜZENLENEN 1828 KİLOMETRELİK

BİSİKLET TURU VALİ MUSTAFA BÜYÜK ' ÜN STARTIYLA BAŞLADI

( FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ )

EDİRNE ( A . A ) - 23 . 04 . 2010 - Edirne Bisiklet Kulübü ' nce , ' Dünyamız Çöl , Geleceğimiz Yok Olmasın ' sloganıyla Edirne ' den Ardahan ' a düzenlenen 1828 kilometrelik bisiklet turu başladı .

Edirne Bisiklet Kulübü Derneği ' nin 2009-2010 çalışma programı doğrultusunda , tarihi ve güzellikleri koruma , toprağa saygı , küresel ısınmaya hayır ve yaşanabilir bir dünya için ' Dünyamız Çöl , Geleceğimiz Yok Olmasın ' sloganıyla başlatılan bisiklet turunun startını , Atatürk Anıtı önünden Edirne Valisi Mustafa Büyük verdi .

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi , Garnizon Komutanı ve 54 . Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen ' in de katıldığı startta Vali Büyük , yola çıkan bisikletçilerin 19 Mayıs 2010 tarihinde Ardahan ' da törenle karşılanacaklarını söyledi .

Bu bisiklet turunun isim babasının daha önce Ardahan ' da görev yapan Tuğgeneral Paşa Özen olduğunu ifade eden Büyük , ' Bu turla , Edirne ' nin adı tüm Türkiye ' ye daha iyi duyurulacak . Bu turun düzenlenmesine en çok sevinen isim babası Garnizon Komutanımız Paşa Özen olmuştur . Bisikletçilerimize başarılar diliyorum ' dedi .

Vali Büyük , konuşmanın ardından tura katılan 4 bisikletçiyi kutladıktan sonra start verdi . Startın verilmesinin ardından bisikletçiler Sadi Çalışkan , Serkan Doruk Tufan , Rahman Karataş ile İbrahim Sülüş Ardahan ' a yola çıktı .

26 gün sürecek olan turda sporcular saatte ortalama 25-26 kilometre yol alacak . Sporcular , tur süresince , 18 il sınırından geçecek , 12 il ve 14 ilçede konaklama yapacak , 53 ilçeden de transit geçecek .

19 Mayıs Atatürk ' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Ardahan ' da törenle karşılanacak olan sporcular , Edirne , Çorlu , Büyükçekmece , Şile , Kandıra , Akçakoca , Zonguldak , Bartın , Cide , İnebolu , Ayancık , Sinop , Alaçam , Samsun , Terme , Ordu , Görele , Trabzon , Sürmene , Arhavi , Artvin ve Ardahan yol güzergahını takip edecek .

İlk konaklamayı 29 Nisanda Zonguldak ' ta yapacak olan sporcular , daha sonra 3 Mayıs ' ta İnebolu , 8 Mayıs ' ta Samsun ' da , 13 Mayıs ' ta Trabzon ' da , 15 Mayıs ' ta Sürmene ' de , 18 Mayıs ' ta Artvin ' de konaklayacak .

( RC-MTE )

23 . 04 . 2010 10 : 37 : 37