Çocuklar İzmir Semalarında

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Gültepeli çocuklar bir ilk yaşadı. Ege Air şirketine ait uçak ile İzmir semalarında kenti kuşbakışı izleyen çocuklar büyük heyecan yaşadılar.

Çocuklar İzmir Semalarında
  Yaşamlarında uçakları ve havaalanını sadece filmlerden gördüklerini belirten öğrencileri uğurlayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan , çocukların hayal edip istediklerini belirterek ; " Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram var . Onlar da bu özel günde benden İzmir ' i gökyüzünden izlemek istediklerini belirtti . Bu isteklerini kırmak olmazdı . Ege Air şirketinden rica ettik . Bizi kırmadılar ve çocukların istemlerini yerine getirdik " dedi .
Menderes Havaalanı ' nda uçuş hakkında bilgi alan , uçakları tanıyan Gültepe Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencileri CESSNA 172 model uçak ile havalandılar . Güvenlik konusunda bilgilendirilen çocuklar gökyüzünde dakikalarca uçmanın keyfini yaşadılar . Adnan Menderes Havaalanı Kontrol Kulesi ' nde sistemler hakkında bilgi alan öğrenciler , en güzel 23 Nisan hediyesini kendilerine armağan eden Başkan Tartan ' a teşekkür ettiler .
Öğrenciler yaşamları boyunca bu özel günü ve bu olanağı sağlayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ' ı unutmayacaklarını söylediler .