Çinliler gövde gösterisi yaptı

Çinli otomobil firmaları, Minicooper ile Jaguar'ları kopyalamakla kalmadı, 2015 yılında piyasaya sürecekleri modelleri Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkardı.

Çinliler gövde gösterisi yaptı
  Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı bu sene pek ç ; ok ilke imza atıyor . Fuarda gö ; vde gö ; sterisi yapan Ç ; inli otomobil firmaları , taklitler kadar ' kendi ' geliştirdikleri yeni modellerle de ilgi odağı oldu . Fuarı gezen gazetecileri bu kez sadece taklit Minicooper ya da Jaguar ' lar değil , 2015 model araç ; lar da karşıladı . Dersini iyi ç ; alışan Ç ; inli otomobil ü ; reticileri , sö ; z konusu modellerin hibrit ve elektrikli modellerini de aynı zamanda piyasaya sü ; recek .

Ç ; in ' in otomobil alanında uluslararası ü ; ne sahip oto fuarı kapılarını ö ; zel davetlileri ve basın mensuplarına aç ; tı . Resmi aç ; ılışı 25 Nisan ' da yapılacak fuarda en bü ; yü ; k alanları yine Ç ; inli firmalar kaplıyor . Ü ; nlü ; şirketler , stantlarında hâ ; lihazırda yollarda seyreden ve 2011 ' de piyasaya sü ; recekleri modelleri sergilerken , Ç ; inli firmalar ö ; nü ; mü ; zdeki 5 yıl iç ; in ' tasarladıkları ' arabaları da vitrine ç ; ıkarıyor .

Pekin Otoshow ' un bu yıl 11 . si dü ; zenleniyor . Fuarda dü ; nya genelinde 8 , Asya ' da ise 18 araç ; ilk defa sergileniyor . Bine yakın standın aç ; ıldığı fuarda , 89 stantta yeni modeller vitrine ç ; ıkarılmış durumda . Ev sahibi Ç ; in , 75 standa ü ; rü ; nlerini dü ; nyaya tanıtıyor . 14 standa da Ç ; in ' de ü ; retim yapan uluslararası firmaların ü ; rü ; nleri yer alıyor . Ç ; inli ü ; reticiler , 2010 model 35 araç ; , 65 tane de konsept araç ; sergiliyor .

MOTOKSİKLETTEN 6 BİN DOLARLIK SAHTE MİNİCOOPER ' A BİR Ç ; İN HİKAYESİ

Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı otomobiller kadar , ilginç ; hikayeler de barındırıyor . Ö ; rneğin Minicooper ' ın taklidini yapan firma aslında bir motorsiklet ü ; reticisi . LIFAN firması , 1992 yılında Chong Qing şehrinde 200 bin yuan ( yaklaşık 30 bin dolar ) sermaye ile 9 kişi tarafından kurulmuş . Ortaklar , 2006 yılında araba ü ; retmeye başlamış . Tü ; rkiye ' de 30 bin dolar civarında satılan Minicooper ' ların 6 bin dolarlık taklitlerini ü ; reten şirketin mahareti bununla da sınırlı değil . Standın gö ; z bebeği BMW ' nin jeep modellerine benzeyen bir maket . Arabanın motorunu ve montajını tasarlayan firma , henü ; z ne kadar hız yapacağına ve fiyatına karar vermemiş .

Ç ; in ' in ' bü ; yü ; k ' otomobil firmaları ü ; rettikleri modellerin tutulması iç ; in İtalyan tasarımcıların kapısını ç ; alarken , taklitç ; iler de yerli tasarımcılarla ç ; alışmayı tercih ediyor . Fuarda tasarım alanındaki iddialarını sergilediği maketlerle gö ; steren CH Auto ' nun Genel Mü ; dü ; rü ; Wang Kejian , pek ç ; ok firma ile irtibatlı olduklarını sö ; yledi . Kejian , fuarda sergilenen pek ç ; ok arabada imzaları bulunduğunu belirterek , ' Biz bugü ; nü ; n değil , geleceğin tasarımını yapıyoruz . Hayallerimizi kağıtlara dö ; kü ; yoruz . ' dedi . CH Auto , tasarladığı farklı modeller kadar , fuarın farklı yerlerine standlar aç ; masıyla dikkat ç ; ekiyor . Firmanın Ferrari ' ye benzeyen ' Akrep ' logolu iddialı tasarımı ' Oculeus ' 2015 ' te yollara ç ; ıkacak .

TAKLİT JAGUAR 2015 ' TE YOLLARDA

Fuarın en bü ; yü ; k stantlarından birini aç ; an Ç ; inli Geely firması , 2014 yılında model olarak Jaguar ' a benzeyen ' Geely Emprand ' ı piyasaya sü ; recek . Bu model , ü ; nlü ; Baba filminde mafya babalarının kullandığı Cadillac ' a benzerliği ile dikkat ç ; ekiyor . Şirketin standında kendine ö ; zgü ; modelleri de yer alıyor . Bunlardan birisi 2012 yılında piyasaya sü ; rü ; lecek olan Geely Gleagle IG . Hem elektriklehem de benzinle ç ; alışabilecek aracın hız sınırı ise hü ; nez belirlenmemiş .

Shuang Huan firması da elektrik ile ç ; alışan taklit smartlar ile ilgi fuara katılanların ilgisini ç ; ekmek istiyor . Ortalama 80 kilometre hız yapacak araç ; lar ö ; nü ; mü ; zdeki sene 11 bin dolardan satışa ç ; ıkarılacak .

CHERY , AVRUPA ' NIN GÖ ; NLÜ ; NÜ ; MESSİ İLE FETHEDECEK

Pekin Otoshow ' a Ç ; in ' in en bü ; yü ; k yerli otomobil ü ; reticisi Chery damgasını vurdu . Ç ; inli şirket , ü ; zerindeki gü ; vensizlik bulutunu gidermek ve pozitif imaj oluşturmak iç ; in Arjantinli futbol starı Lionel Messi ile tanıtım atağına kalkıyor . Aç ; ılışta bir konuşma yapan Chery ' nin sö ; zcü ; sü ; Jin Yibo , Messi ' li reklamlar ile ü ; st segmente hitap ederek ihracatı 2 katına ç ; ıkarmayı umduklarını sö ; yledi ö ; zellikle grup bü ; nyesindeki lü ; ks marka Riich ' i dü ; nyada yaygınlaştırmak iç ; in tercih ettiklerini belirten Yibo , ' Messi dü ; nyanın en iyi futbolcusu . . Lü ; ks segmentteki Riich markamızı sunmak iç ; in mü ; kemmel bir bü ; yü ; kelç ; i . Asya , Orta Doğu ve Latin Amerika ' daki 70 ü ; lkede 200 civarındaki satış ofisi ile son modellerimizi satışa sunacağız . ' dedi .