Başbakanlık Devlet Arşivleri personel alacak

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, üniversite mezunu 55 kişi alacak. İşte alınacak elemanlarda aranan şartlar;

Başbakanlık Devlet Arşivleri personel alacak
  Başbakanlık Devlet Arşivler Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nü ; n Cumhuriyet Arşivi ve Osmanlı Arşivi Daire Başkanlıklarında gö ; revlendirmek ü ; zere ü ; niversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren fakü ; ltelerinin ; Arap Dili ve Edebiyatı , Arşivcilik , Bilgi ve Belge Yö ; netimi , Dokü ; mantasyon ve Enformasyon , Fars Dili ve Edebiyatı , İlahiyat , Tarih , Tarih Ö ; ğretmenliği , Tü ; rk Dili ve Edebiyatı ve Tü ; rkç ; e Ö ; ğretmenliği veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yü ; ksek ö ; ğretim kurumlarından birisini bitiren adaylar arasından 55 elaman alınacağı belirtildi .
Başvuracak adayların 28&ndash ; 29 Haziran 2008 ve 27&ndash ; 28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seç ; me Sınavlarında KPSSP 2 , KPSSP 3 veya KPSSP 4 puan tü ; rlerinden 70 ve ü ; zerinde puan almaları gerekiyor .

Mü ; racaat edenlerin en yü ; ksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak toplam Sö ; zleşmeli Arşiv Personeli sayısının 4 katı aday arasına giren adaylar arasında yeniden sınav yapılacak . 30 yaşını geç ; memiş ve askerlikle ilişiği bulunmayan adaylar başvuru yapabilecek .
Başvurular 20 Mayıs tarihine kadar Devlet Arşivleri Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne yapılabilecek .


Cihan