23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı
  Atatürk Anıtı ' na çelenk sunulmasıyla başlayan törenlerde , Vali Mehmet Niyazi Tanılır , Garnizon Komutanı Albay Sezai Akgün ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Atatürk Anıtı ' na çelenklerini sundular . Trabzon Bulvarındaki törenler ise Tanılır , Akgün ve Poyraz ' ın halkın ve çocukların bayramını kutlamasıyla başladı .
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül , 23 Nisan ' ın istiklal mücadelesi yolunda atılan en önemli adımlardan biri olduğunu kaydetti . TBMM ' nin açılışının gerçekleştirildiği bu günün Mustafa Kemal tarafından çocuklara bayram olarak armağan edildiğini hatırlatan Akgül , " Muasır medeniyetler seviyesine yükselme yolundaki en büyük teminatımız hiç kuşkusuz siz çocuklarımızsınız . Hepinizin bayramını bir kez daha canı gönülden kutlarken , başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum " diye konuştu .
Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu törende ana okulu öğrencileri tarafından mehteran gösterisi ve dans gösterileri sunuldu . Halkın büyük ilgi gösterdiği törenler , folklor gösterisi ve geçit resmiyle son buldu .