Sokaklardan Dünya Şampiyonasına

Kayseri'de, 3 yıl önce Antrenör Ali Fidan tarafından sokaklardan alınarak boksla tanıştırılan Yusuf Açık, yarın Azarbeycan'da başlayacak olan Dünya Boks Şampiyonası'nda Ay-Yıldızlı formayı giyecek.

Sokaklardan Dünya Şampiyonasına
Kayseri Disiplinspor Kulübü sporcularından, 17 yaşındaki Milli Boksör Yusuf Açık, bugün Azarbeycan'ın başkenti Bakü'de başlayacak olan ve 30 Nisan'a kadar devam edecek olan Dünya Boks Şampiyonası'nda Ay-Yıldızlı formayı giyecek.
Boks Milli Takım Antrenörlerinden Ali Fidan tarafından sokaklardan alınarak, 3 aylık bir eğitim sonrasında 15 yaşında ringlere çıkarılan Yusuf Açık, çıktığı ilk resmi maç olan Türkiye Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda şampıyon oldu. 'Demiryumruk' lakaplı Yusuf Açık, Boks Milli Takımı Antrenörü ve Kayserili Milli Boksör Ali Fidan'ın üstün gayretleri ile boksta çok önemli bir kariyer yakaladı. Yusuf Açık, kısa zaman zarfında 3 kez Türkiye Şampiyonu oldu ve 12 kez milli takım kampına katıldı. 6 kez de milli takım formasını giyen Yusuf Açık'ın Fenerbahçe Spor Kulübü'nden de teklif aldığı bildirildi.
Kayserili bir esnafın 4 çocuğundan birisi olan Yusuf Açık, yaptığı 4 karşılaşmada da rakiplerini daha ilk raundun 20'nci saniyesinde nakavt ettiği için adı 'şipşak nakavta' çıktı.
YUSUF İNANILMAZ BİR GÜCE SAHİP
Üç aylık antrenman sonrasında çıktığı şampiyonada 4 rakibini de daha ilk raundun 20'nci saniyesinde nakavt ederek Türkiye Şampiyonu olan Yusuf Açık'ı Yusuf Açık'ı keşfeden ve aynı zamanda milli takım antrenörü de olan Ali Fidan ''Yusuf inanılmaz bir güç ve hırsa sahip bir sporcu" dedi.
YUSUF AÇIK 2010 YILINDA DA GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Milli Boksör Yusuf Açık, 2008'de Yıldızlar Türkiye Şampiyonu, 2009'da Liselerrarası Türkiye Şampiyonu olduktan sonra 2010'da Karabük'te yapılan Gençler Türkiye Boks Şampiyonası'nda da klasını konuşturdu. Başarılı boksör Karabük'te yapılan Şampiyonada da başarılı bir performans sergileyerek Gençlerde Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. Kendi sıkletlerinde Türkiye Şampiyonluklarına adeta ambargo koyan mucize boksör 25-30 Ocak 2010 tarihleri arasında Karabük'te yapılan şampiyonada +91 kiloda Türkiye Şampiyonluğunu elde etti.
MİLLİ TAKIM ANTRENÖRLERİNİN DE GÖZDESİ
Boks Milli Takımı Baş antrenörü Asalettin Tekdoğan, Yusuf'un çok yetenekli bir sporcu olduğunu belirterek, "Yaşı, fiziği ve yeteneği ile olağanüstü bir sporcu. Boksa başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen kat ettiği mesafe takdire şayan. Bu nedenle Yusuf'u ve aynı zamanda milli takım antrenörlerimizden olan Ali Fidan'ı tebrik ediyorum" dedi.