'Oyuncaklarımı Paylaşıyorum' Kampanyası

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların en iyi şekilde yetişmesi ve geleceğe umutla bakmasının, herkesin ortak hedefi olması gerektiğini söyledi.

'Oyuncaklarımı Paylaşıyorum' Kampanyası
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Gülen Yüzler' projesi kapsamında başlattığı 'Oyuncaklarımı Paylaşıyorum' kampanyası kapsamında, 917 öğrenciye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan oyuncaklar, törenle dağıtıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan törene, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, SHÇEK Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen ile ilköğretim ve ana okulu öğrencileri katıldı. Anaokulu öğrencilerinin sunduğu mini gösteri ile başlayan törende konuşan Vali Aksoy, en önemli değerlerimiz olan ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların, en iyi şekilde yetişmesi, onların geleceğe umutla bakmasının, herkesin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirtti. Eğitimin önemine değinen Vali Aksoy, Mersin'de okul öncesi eğitimin oranının arttırılmasının öncelikli hedefler arasında yer aldığını ifade ederek, "Okul öncesi eğitimde, 2006 yılında yüzde 16 olan okullaşma oranını, bugün itibariyle yüzde 42'lere çıkarmış durumdayız. Hedefimiz bunu daha yukarılara çıkarmak. Çünkü okul öncesi eğitim de, ileri yıllarda zorunlu eğitim kapsamına alınacak. Bunun alt yapısını hazırlamak ve zorunlu hale geldiğinde fazla bir sıkıntı yaşamamak adına bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içinde bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Bu konuda en önemli sıkıntının derslik sorunu olduğunu vurgulayan Aksoy, "Biz Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi imkanları ve Bakanlıktan gelen kaynaklarla, okul öncesine önemli derecede ağırlık verdik. Yeni okullar yapıyoruz, ancak bunlar yeterli değil. Özellikle hayır severlerin bu konuda katkı vermesini bekliyoruz. Çünkü bu katkılara ihtiyacımız var. Daha hızlı bir şekilde yeni derslikler yapmak suretiyle, çocuklarımızın ana okullarına yerleşmelerini sağlamalıyız. Bu bakımdan önümüzdeki yıllarda temel hedefimiz okul öncesini daha iyi bir noktaya çıkarmak" diye konuştu.
'Oyuncaklarımı Paylaşıyorum' kampanyasının, güzel ve anlamlı bir kampanya olduğunu söyleyen Aksoy, çocukların yaşları ilerledikçe oynamayarak bir kenara attıkları oyuncakları, ihtiyacı olan başka çocuklara vermesinin oldukça anlamlı bir davranış olduğunu belirtti.
Bu bakımdan, bu sürecin oldukça önemli olduğunu kaydeden Aksoy, toplanan bu oyuncakların elden geçirildikten sonra önümüzdeki günlerde ihtiyacı olan çocuklara dağıtılacağını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, 2008 yılında Mersin'de, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma ve geliştirme adına bir çok kampanya ve proje yürüttüklerini hatırlatarak, "Bu kampanyalardan biri de 'Oyuncaklarımı Paylaşıyorum' kampanyası idi. Bu kampanya velilerimiz tarafından oldukça benimsendi ve yenilenmesi istendi. Biz de bunun üzerine bu kampanyanın ikincisini başlattık ve devam ediyoruz. Oyun ve oyuncak çocuk için vazgeçilmezdir. Oyun ve oyuncak, sosyal ve ekonomik şartlar ne olursa olsun temel bir ihtiyaçtır. Bunu göz önünde bulundurarak, özellikle dezavantajlı bölgelerimizdeki okulları tespit edilerek, bu okulların şubelerine oyuncaklar dağıtılmak üzere bu kampanya başlatıldı" dedi.
Konuşmaların ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Vali Hüseyin Aksoy tarafından oyuncakları dağıtıldı.