Ortaca'da 'Kutlu Doğum' Konferansı

Ortaca İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri "Kur'anın Evrensel Mesajı ve İnsan Konulu" konferans ile sona erdi.

Ortaca'da 'Kutlu Doğum' Konferansı
Konferansa Kaymakam Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, İl Müftüsü Mustafa Kaya, Dalaman Müftüsü Selahattin Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin ve İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mevlüt Özler; "Bugün Kur'ana yeniden baktığımızda, O yüce kitabı anlamaya çalıştığımızda onun bize getirmiş olduğu bu son evrensel ilahi mesajı bize ne dediğini, ne demek istediğini ve bu çerçevede din dediğimiz bu ilahi gerçekliğin nasıl bir şey olduğunu, onu nasıl anlamamız gerektiğini ana hatlarıyla teferruata girmeden sizinle paylaşmaya çalışacağım. Konumuz bu. Din dediğimiz şey, din kaynağı başlangıçta Kur'anı Kerim ve onunla birlikte Hz. Peygamber'in sünnetidir" dedi.
İnsanların Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in yolunu takip etmesi gerektiğine işaret eden Özler, "Kur'anda binlerce ayet var. Kurtulmak istiyorsanız, yani bu dünyanızı kurtarmak istiyorsanız, öbür tarafa da kurtarmak istiyorsanız iki şey yapacaksınız. Önce inanacaksınız, yani düne göre Allaha söz vereceksiniz, bunu amelinizle de ispat edeceksiniz. Namazınızı kılacak, orucunuzu tutacak, zekâtınızı verecek, eğer haliniz vaktiniz yerinde ise, hac'a gideceksiniz" diye konuştu.
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Müftülük tarafından İlköğretim öğrencileri arasında yapılan kompozisyon ve şiir dalında açılan yarışmada dereceye giren birinci gelen öğrencilere Altın, İkincilere saat ve üçüncülere de kitap olarak ödül verildi. Konferanstan sonra İlçe Müftülü tarafından hazırlanan Ortaca anısı olarak Kaymakam Mustafa Gürdal tarafından teşekkür edilerek plaket verildi.