'Milas'a Modern Cezaevi' Projesi

Milas Cumhuriyet Başsavcısı Mert Koparal, artan ihtiyaç ve kapasitenin yetersiz kaldığı Milas ve Bodrum ilçelerine hizmet verecek modern bir cezaevinin Milas'a yapılması planlandığını ifade etti.

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın ziyareti ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşen ziyaretlerde konuyu paylaşan Başsavcı Koparal, Adalet Bakanlığı'nın konuyla ilgili ciddi çalışma başlattığını aktardı. Milas ve Bodrum bölgesinde uygun yer tahsisi için araştırma yapıldığını ifade eden Koparal, Milas'ta Gökçeler köyünde Milas-Bodrum Havalimanı'nın yapımı sırasında toprak alınan Hamzabey Deresi kenarındaki Hazine arazilerinin bulunduğu bölge ile Milas-Bodrum Karayolu kenarındaki Süt Birliği binası civarındaki alana yapılması düşünüldüğünü söyledi. Koparal, Vali Altıparmak'ın da getirdiği öneriyle Koru köyündeki Milas Küçük Sanayi arkasındaki bölüme yapılmasına da sıcak bakıldığını anlattı.
Planlanan cezaevinin Türkiye'nin en modern cezaevleri arasına gireceğini belirten Başsavcı Koparal, mahkumların aynı zamanda tutuklu kaldıkları süre içerisinde gelir elde edebilmeleri amacıyla içerisinde tarım işletmesinin de bulunması düşünüldüğünü kaydetti. Koparal, tespit çalışmalarının ardından projenin gerçekleşmesi halinde cezaevinin Milas ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını da sözlerine ekledi.