İzmir'de Çocuklar Meyve Bahçelerini Kurdu

Cappy, Ankara Üniversitesi AKÇAM ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlatılan "Çocukların Meyve Bahçeleri" projesinin yeni durağı İzmir oldu

Cappy, Ankara Üniversitesi AKÇAM ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlatılan "Çocukların Meyve Bahçeleri" projesinin yeni durağı İzmir oldu. Buca ilçesinde bulunan Cengiz Sani İlköğretim Okulu'nun bahçesinde öğrencilerle birlikte dikim töreni gerçekleştirilerek bir meyve bahçesi oluşturuldu.
Cengiz Sani İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene; Coca-Cola Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Köker, İzmir Vali Yardımcısı Sait Topaloğlu, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü M. Rağip Üye, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Faruk Altınkılıç, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Projeler Koordinasyon Şube Müdürü Zahide Mutlukan, Cengiz Sani İlköğretim Okulu Müdürü Figen Altürk, öğrenci ve veliler katıldı.
İZMİR'DE 10 OKULDA MEYVE BAHÇESİ
Coca-Cola Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Köker, "Çocukların Meyve Bahçeleri" projesinin pilot uygulamasının geçen yıl İzmir'de Güzelyalı İlköğretim Okulu, Agah Efendi İlköğretim Okulu, Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulu ve Emlak Bankası İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildiğini söyledi. Coca-Cola Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Köker; "4 pilot okulda toplam 1200 m2'lik alana dikilen ve boylanıp meyve vermeye başlayan 193 meyve fidanı ve 386 süs bitkisinin yanında, 6 yeni ilköğretim okulunda da artık
çocukların birer meyve bahçesi var" dedi.
İzmir Vali Yardımcısı Sait Topoğlu da yaptığı konuşmada; "Çocukların doğa ile iç içe büyümelerini, tarımsal üretim ve ekolojik yaşam deneyimi kazandırmalarını sağlamayı amaçlayan proje kapsamında çocuklar, okullarında kendi meyve bahçelerini kurup büyütecek, toprağı, meyveyi, ağacı tanıyacak, doğanın değerini bilerek yetişecek. Biz bu projeyi çok önemsiyoruz" diye konuştu.
Projenin yeni dönemiyle dikim töreni gerçekleştirilen Cengiz Sani İlköğretim Okulu'nun yanı sıra, İbrahim Kavur İlköğretim Okulu, 75. Yıl İlköğretim Okulu, Akşemsettin İlköğretim Okulu, İrfan Nadir İlköğretim Okulu ve Işıkkent İlköğretim Okulu'nda meyve bahçesi oluşturuldu. Pilot uygulama okulları ile birlikte İzmir'de 10 ilköğretim okulunda, toplam 3 bin 515 metrekarelik alana kayısı, mandalina, portakal, zeytin, vişne, ayva, erik, armut, elma, şeftali ve nar olmak üzere toplam 551 adet meyve fidanı
dikildi. Ayrıca, Cengiz Sani İlköğretim Okulu'nda Tetra Pak içecek karton ambalajlarının geri dönüşümü ile üretilen malzemeden bahçe çiti yapıldı.
"Çocukların Meyve Bahçeleri" projesi kapsamında oluşturulan meyve bahçelerinin sorumluluğu tamamen okullarda kurulan Meyve Bahçesi Kulübü öğrencilerine ait.
Coca-Cola Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Köker; proje dahilinde öncelikle bahçe kurulumuna uygun okulların gezildiğini, okul yönetimleri ile görüşüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Cengiz Sani İlköğretim Okulu'nun da dahil olduğu okullar belirlenerek çalışmalara başlandı. Belirlenen ilköğretim okullarının meyve bahçesi kurulumuna uygun alanları dikime elverişli hale getirildi. Ankara Üniversitesi'nden akademisyenlerin danışmanlığında iklime ve toprak yapısına uygun meyve fidanları cinsleri belirlendi
ve dikim planları oluşturuldu. Okullarda meyve bahçelerinin kurulmasını, bakımını ve takibini yapacak Meyve Bahçeleri Kulüpleri kuruldu, kulüplere meyve, meyvecilik, bahçe bakımı konularında eğitim verildi. Okullarda oluşturulan bu bahçelerin sorumlulukları da öğrencilere ait."
7 İLDE 70 OKUL, 70 MEYVE BAHÇESİ
Yedi ilde toplam 70 okulda gerçekleştirilecek "Çocukların Meyve Bahçeleri" projesi kapsamında geçen haftalarda Antalya ve Adana'da da dikim törenlerinin gerçekleştirildiği, İzmir'den sonraki durakların Gaziantep, Bursa, İstanbul ve Ankara olacağı açıklandı.