Gül: Konya gurur duyulacak bir şehir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara ile Konya'nın giderek yakınlaştığını, ulaşım imkanları sayesinde iki şehrin arasının giderek kısaldığını dile getirdi.

Gül: Konya gurur duyulacak bir şehir
Konya’da yayın yapan, Merhaba Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan, Kontv'den Nurettin Bay, Konya TV'den Ahmet Turan, Sun tv'den Esat Duysak, Memleket Gazetesi’nden Adem Alemdar, Yeni Konya Gazetesi Genel Müdürü Mustafa Tatlısu, Konya Postası sahibi Ömer Kara, Hakimiyet gazetesi Genel Müdürü Celalettin Boyalı ile Yeni Şafak Gazetesi Bölge Müdürü Lokman Koyuncuoğlu, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Ersin Altunsoy, ve Zaman Gazetesi Bölge Temsilcisi Şirin Kabakcı'dan oluşan gazeteci grubu Konya Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti. Konuklarını Çankaya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Konya'nın genel durumu ve Türkiye için önemi konusundaki görüşlerini paylaştı. Ziyaret sırasında söz alan Konya Gaezeteciler Cemiyeti Başkanı Safa Özdemir, yerel basının ve şehrin genel sorunları hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e kısaca bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı'na sorunları içeren bir dosya takdim eden Özdemir, şehrin kamu yatırımlarından aldığı payın yıllar geçtikçe düştüğünü belirtti. Özdemir, yerel basının da desteklenmesi konusunda Cumhurbaşkanı Gül'den destek istedi. "Konya'nın sağlam temeller üzerine oturmuş, güçlü bir sanayisi var." diyerek Konya'nın ekonomik durumunu öven Cumhurbaşkanı Gül, Konya ve Türkiye ekonomisinin artık kendi kendine yeter hale geldiğini söyledi. Dünyayı etkileyen ekonomik krize değinen ve Türkiye'nin sağlam, köklü sanayisi olan şehirlerindeki üretimle krizi en az hasarla atlattığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Avrupa ülkeleri ile Amerika dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizden daha çok etkilendi. Buralarda yaşayan insanların hayat standartları geriledi." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Konya'nın, hem son birkaç yıldır dünyayı etkileyen ekonomik krizi, hem de geçmişte yaşanılan krizleri sağlam ve köklü sanayisi ile en az hasarla atlattığını kaydetti. Yurt dışında katıldığımız fuarlarda Türk katılımcıların yarısı Konya sanayicisi. Bu çok hoşuma gidiyor. Konya, Dünya’da açılan her fuarda yer alıyor. Konya’ya girerken dükkan dükkan işyerlerini görmekten gurur duyuyorum. Küçük birikimlerle kurulmuş binlerce işyeri, bu hangi şehirde hatta hangi ülkede var?" şeklinde konuştu.
Misafirlerine Konya'yı ziyaret eden yıllık yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını soran Abdullah Gül, şehrin daha çok insan tarafından ziyaret edilmesi ve dünyada daha çok tanınması için turistik yatırımların artırılması gerektiğini kaydetti. Bu konuda konuklarının karayolu, havaalanı ve limanlara ulaşım için raylı sistem yatırımlarının artırılması için destek talebiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Gül, yatırımlar için hükümet nezdinde yapılacak girişimlerin takipçisi olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı, "İnsanlar gelecekte uzak mesafeleri hava yoluyla, yakın mesafeleri de özel araçlarıyla kat edecekler. Bu yüzden raylı sistem yatırımları yolcu taşımacılığı için değil daha çok kargo taşımacılığı için düşünülmeli." dedi.



Cumhurbaşkanı Gül, kendisini ziyaret eden gazeteciler aracılığıyla Konyalı sanayicilere "Dünya ile bütünleşmek için sanayici ve işadamları yabancılarla ortaklıklar kurmalı, ortak yatırımlar yapmalı." tavsiyesinde bulundu. Konya'da yayın yapan yerel gazete ve televizyonlar ile ulusal basının temsilcilerinden oluşan grup, ziyaretin sonunda Cumhurbaşkanı Gül'e Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 'Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol' veciz ifadesiyle gümüşten çizilmiş semazen tablosu hediye etti.