Avrupa Şampiyonlar Ligi

-AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİ -YARI FİNAL İLK MAÇINDA BAYERN MÜNİH, LYON'U 1-0 YENDİ ANKARA (A.A) - 21.04.2010 - AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİ YARI FİNAL İLK MA

-AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİ

-YARI FİNAL İLK MAÇINDA BAYERN MÜNİH, LYON'U 1-0 YENDİ

ANKARA (A.A) - 21.04.2010 - Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Lyon'u ağırlayan Bayern Münih, rakibini Arjen Robben'in 69. dakikada attığı golle 1-0 yendi.

Maçta ilk 10 dakika, orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Bu dakikadan sonra oyunda daha etkili görünen Bayern Münih, Daniel Van Buyten ve Bastian Schweinsteiger ile yakaladığı 2 gollük pozisyondan faydalanamadı.

Lyon'un, kontrataklarla gol kovaladığı dakikalarda Bayern Münih, yıldız oyuncusu Franck Ribery'nin kişisel becerisiyle 18. dakikada gole çok yaklaştı. Ribery, seri şekilde savunma oyuncularını geçerek ceza sahasının içine girdi, vuruşu az farkla auta gitti.

Bayern Münih, bir başka gol pozisyonundan, 20 dakikada Ivica Oliç ile faydalanamadı. Bu dakikadan sonra oyuna iyice ağırlığını koyan Bayern Münih, Lyon'un 29. dakikada geliştirdiği atakta savunmasında boşluk bıraktı ve rakip takım, Ederson'un uzaktan attığı şutla ilk tehlikeli atağını geliştirmiş oldu.

Bayern Münih, 37. dakikada, Franck Ribery'nin rakip oyuncuya yaptığı sert hareket ve ardından gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Lyon, ilk yarının sonlarına yaklaşılırken gole bir kez daha yaklaşan taraf oldu. Bayern Münih kalecisi Jorg Butt, Kim Kallstrom'nu uzak mesafeden çektiği şutu güçlükle kornere çeldi. 

İkinci yarının başlamasından 6 dakika sonra Lyonlu oyuncu Jeremy Toulalan, Robben'e yaptığı sert hareket nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı.

Son 45 dakikaya, 10 kişi kalmasına rağmen hızlı başlayan Bayern Münih, 53. dakikada Thomas Müller ile bir gol pozisyonundan daha faydalanamadı. Lyon, 54. dakikada, Toulalan'ın ikinci sarı kartı görmesiyle 10 kişi kaldı ve maçta üstünlüğü, bu dakikadan sonra rakibine bıraktı. 

Manchester United ile oynanan çeyrek final maçında, attığı golle Alman ekibine yarı final biletini kazandıran Robben, 69. dakikada, evsahibi ekibe üstünlüğü kazandıran golü atan isim oldu. Bu dakikada Robben'in ceza sahasının hemen dışından vurduğu top, takım arkadaşının sırtına çarptı ve ters ayağının üzerinde yakalanan Lyon kalecisi Hugo Lloris'i çaresiz bırakarak ağlara gitti.

Bayern Münih, 69. dakikada 1-0 öne geçmesinin ardından 85. dakikada, Robben'in yerine Hamit Altıntop'u oyuna soktu. Bu dakikadan sonra karşılıklı ataklarla devam eden maç, 1-0 evsahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi.

(ÇAĞ-BER) 

22.04.2010 00:39:17