Abt İstanbul Yolcusu

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), 'Barış İçin Aşk Grevi' adlı oyununu 26 Nisan, 'Vatan Kurtaran Şaban' adlı oyununu ise 27 Nisan tarihinde İstanbul'da sahneleyecek.

Abt İstanbul Yolcusu
Şişli Belediyesi ve SunExpress'in desteğiyle Haldun Dormen Tiyatrosu'nda sahnelenecek oyunlar öncesinde, tiyatro sahnesindeki 45'nci yılı ve tiyatro sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması adına yaptığı özverili çalışmalar anısına tiyatro sanatçısı Ercüment Balakoğlu'na, Türk tiyatrosuna verdikleri üstün emekleri ve 'Vatan Kurtaran Şaban' adlı oyunun sevdirilip bugünlere kadar taşınmasında öncü olan Ahmet Gülhan, Zeki Alasya ve Metin Akpınar'a ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun üretim çalışmalarına verdiği destekten dolayı Füsun Demirel'e şükran plaketi sunulacak. Haldun Dormen Tiyatrosu fuaye alanında oyun fotoğrafları ve kulis fotoğraflarından oluşan sergi de yer alacak.
VATAN KURTARAN ŞABAN
Haldun Taner tarafından 1965 yılında yazılan 'Vatan Kurtaran Şaban' adlı oyunun yönetmenliğini Murat Demirbaş yaparken, Prof. Dr. Semih Çelenk'in uyarladığı oyunda, Müfit Kayacan, Durmuş Ali Emre, Murat Ercanlı, Erdal Gürcan, A. Mete Orhan, Mehmet Özgür, Recep Kamiloğlu, Saadet Yıldırım, İlhan Örenel, Seyfi Satmaz, Gizem Karasu, Cenap Aydınoğlu, Talat Türkeli, Sacide Taşaner, Ezgi Albayrak, Sultan Yumak ve Demet Kazanoğlu rol alıyor.
BARIŞ İÇİN AŞK GREVİ
1999-2004 yılları arasında Antalya'da 6 sezon kapalı gişe sahnelenen 'Aşk Grevi' adlı oyun,
Antik Tiyatrolar Turnesi çerçevesinde Patara, Perge, Side, Demre-Myra, Kaş, Nemrut, Bergama, Pamukkale-Hiyerapolis'te yüzbinlerce seyirciye ulaşırken Almanya'da Nürnberg ve Oberamstad'a, Bosna ve Mısır'da tiyatro festivallerinde sanatseverlerle buluştu.
Oyun Aristophanes'in Lysistrate'sinden esinlenerek yazılırken, ilk sahnelenişte rejisini Savaş Aykılıç yapmıştı. 6 yıl aradan sonra sahnelenen oyunun reji uygulaması Müfit Kayacan'a ait. Müzikleri İhsan Kılavuz, dekoru Cenap Aydınoğlu, kostüm tasarımı Gizem Karasu, ışık tasarımı Özgür Dokuyucu'ya ait olan oyunun danslarını ise Mehmet Özgür hazırladı. Oyunda Müfit Kayacan, Murat Ercanlı, Recep Kamiloğlu, Rüyam Olunçay, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Mehmet Özgür, Murat Akyol, Saadet Yıldırım, Ezgi Albayrak, Gizem Karasu, İlhan Örenel, Bülent Patoğlu ve Dilek Nuray rol alıyor.