Sebahat Tuncel gerilimi

BDP'li Sabahat Tuncel'in sözleri üzerine Meclis'te tartışma çıktı. Oturuma ara verildi.

Sebahat Tuncel gerilimi
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in "Bu ülkede savaş var' yönündeki sözleri üzerine TBMM Genel Kurulu'nda gerginlik çıktı.

Anayasa değişikliği teklifinin 4. maddesi üzerindeki görüşmeler sırasında BDP'nin önerge üzerine söz alan Tuncel, ülkede bir taraftan çocukların öldüğünü, diğer yandan Anayasa'nın bazı maddelerinde yapılmak istenen değişikliğin tartışıldığını söyledi. Tuncel'in, "Bu ülkede savaş var" yönündeki sözleri üzerine oturumu yöneten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, araya girerek "Bu ülkede savaş var derseniz, o zaman sanki bir tarafta TSK diğer tarafta başka bir ülkenin ordusu varmış gibi bin anlam ortaya çıkar. Bu ülkede TSK başka ülkenin ordusu ile değil, sadece terör örgütü ile mücadele eder. Lütfen yaptınız yemine sadık kalarak sözlerini tashih edin." diyerek uyardı.

Bunun üzerine AK Parti ve MHP grubundan alkışlar yükseldi. Tuncel, ise sözlerine devam ederken, konuşmasının bitiminde yerine geçerken AK Parti ve MHP sıralarına yönelerek tepki gösterdi. Bu arada AK Parti Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen ile BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız birbirlerinin üzerine yürürken, bir anda ortalık karıştı. MHP'li ve bazı AK Partililer araya girdi. Ancak gerginliğin devam etmesi üzerine Meclis Başkanı Şahin, 5 dakikalık ara verdi.

(CİHAN)