Müjdat Gezen'e 50. Yıl Kutlaması

Sanat yaşamındaki 50

Sanat yaşamındaki 50. yılını kutlayan Müjdat Gezen'e Mersinli minik tiyatroculardan jest. 29 yıl aradan sonra ilk defa geldiği kentte Mersin'in en küçük tiyatrocuları tarafından; 'Başarı Plaketi'ne layık görülen Gezen, duygu dolu anlar yaşarken kendisine ayrıca Atatürk portresi de hediye edildi.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahnelenen, Tuncer Cücenoğlu'nun kaleme almış oldğu; 'Mustafam Kemalim' adlı oyunu, seyircilerin arasında izleyen Müjdat Gezen'in 50. sanat yılını da İstanbul'dan sonra Anadolu'da kutladı. Söz konusu oyunun ardından sahneye davet edilen Gezen, Mersin'de gördüğü ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade ederek, 29 yıl aradan sonra geldiği kenti çok gelişmiş bulduğunu anlattı. Kendi adını taşıyan; 'Müjdat Gezen Sanat Merkezi' bünyesinde açılan oyunculuk sınavına Mersin'den katılan
oyuncu sayısının her geçen gün arttığı bilgisini de veren Gezen, Mersinli gençleriyse çok başarılı ve çalışkan bulduğunu söyledi.
Gezen, "Mersin'deki genç tiyatrocuların azmi ve çalışkanlığı dikkatimizden kaçmadı. Kente gelip gördüm ki; benim İstanbul'da tiyatro alanında yapmaya çalıştığımı, burada yapmaya çalışan yürekli meslektaşlarım var. Başta Mehmet Tekkanat ve Tamer Güven olmak üzere Mersinli meslektaşlarım, kentte çok önemli işler yapıyorlar. Mersin'de çok güzel bir tiyatro ortamı hazırlamışlar, oyuncu yetiştirmenin yanında seyirci de biriktirmişler. Aslında bizlerin onlara teşekkür etmesi lazım" dedi.
Mersin'de en çok 'tantuni' ve 'künefe'ye bayıldığını dile getiren Müjdat Gezen, böylesi bir lezzetinse dünyanın hiçbir yerinde olmadığının altını çizerek, kent insanı gibi mutfağının da çok özel ve güzel olduğunu dile getirdi. Konuşmasının ardından Gezen'e, 50. sanat yılı nedeniyle 'Başarı Plaketi'ni, Mersin'in küçük tiyatrocuları olarak öne çıkan; 8 yaşındaki ikizler Ardis Kanat Tekkanat, Oben Güney Tekkanat ve 9 yaşındaki Minanisa Güven takdim etti. Oldukça duygulanan Gezen'e ayrıca ressam Azime
Akbaş'ın tuval üzerine yağlı boya çalışmasından oluşan bir Atatürk tablosu da hediye edildi.