Mısır Çöllerinde Kayak Keyfi

Mısır'ın piramitlerden ibaret olmadığını göstermek isteyen turizmciler, uluslararası pazara yeni sundukları kum kayağı ile adrenalin fırtınası estiriyor.

Ülkelerini 'Mısır: Herşeyin Başladığı Yer' sloganıyla tanıtan Mısırlı turizmciler, macera turu sevenleri kumda kayak keyfine davet ediyor. Kum kayağı son derece özel kumdan oluşan tepelerde yapılabiliyor. Adrenalinin tavana vurduğu bu etkinlikleri Mısır'da "çöl macerası" konusunda uzmanlaşmış tur operatörleri organize ediyor.
Türk tatilcileri bu deneyimi yaşamaya davet eden Mısır Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin, ülkenin büyük bir kısmının çöllerle kaplı olduğunu anımsatarak, "Kumdan yararlanarak çöl safari ve kumda kayak gibi seçenekler de sunarak turizm ürünlerimizi çeşitlendirdik" dedi.
Mısır'da kum kayağının Nil Nehri boyunca uzanan Aswan, Şarm el Şeyh'te Siani, İskenderiye'nin altın kumsallarını oluşturan Siwa-Marsa Matrouh ve Fayoum Rayyan Vadisi'nde yapılabildiğini belirten Eldin, "Kumullar Siwa-Marsa Matrouh'ta 46 metreyi bulurken, Rayyan Vadisi'nde ise yaklaşık 5.5 metreye ulaşıyor. Mısır'ın altın kumları, macera severlere hızı saate 60 kilometreye varan adrenalinin tavana vurduğu son derece keyifli bir kum kayağı deneyimi yaşatıyor" diye konuştu.
Eldin kum kayağı deneyiminin bir kayak, başlık, gözlük, kum çorabı ve uygun tişört gibi kolayca sahip olunabilecek araçlarla yaşanabildiğini belirterek, "Çölde bu deneyimin yanı sıra, dört çekerlerle çöl safarisi de yapılıyor. Dünyadaki trenler ışığında balayı ve düğün turizmi konusunda 1001 Gece Eğlencelerini içeren paketler sunuyoruz. Ayrıca, 10 gün süren ve çöl hayatını tüm boyutlarıyla yaşatan Çöl Deneyimi Turlarımız da var" dedi.