MHP'nin tepkisini çekecek karikatür

Meclis'teki muhalefet partilerinin bir olup darbe ürünü Anayasa'nın değiştirilmesine karşı çıkması mizahçıların da gündemine girdi.

MHP'nin darbe Anayasası'na sahip çıkan bir tavır sergilemesi, darbe günlerini hatırlayanlar tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor. Anayasa Değişiklik Paketi'ne CHP gibi sert bir şekilde karşı çıkan MHP'ye ünlü mizah çizeri Salih Memecan'dan ince bir hatırlatma geldi.

Memecan, 1980'de hapishanelerde işkence gören Ülkücülerin bugün o işkencecilerin hazırladığı Anayasa'ya nasıl sahip çıktığını kendilerine hatırlattı.

12 Eylül darbesi ile hapishanelerde işkence gören, ancak aynı darbecilerin yazdığı 1982 Anayasasına sahip çıkan MHP, hükümetin hazırladığı değişiklik paketine karşı CHP ile işbirliği yaptı.

Şu an TBMM'de görüşülen paketin oylamaları devam ediyor ancak CHP, MHP ve BDP tek ses olup Anayasa değişikliğine karşı duruyor. Partiler karşı çıktıkları Anayasa'nın darbe ürünü bir Anayasa olduğunu bile bile karşı çıkıyor.

Anayasa değişiklik paketinin hazırlandığı ilk günlerde bile MHP değişikliğe kesinlikle karşı olduğunu ve hiçbir çalışma içinde yer almayacağını duyurmuştu. Hükümetin uzlaşma önerilerini hiç düşünmeden reddetmişti. MHP yönetiminin bu tavrı parti tabanında da ciddi rahatsızlıklara neden olmuştu. Genel Başkan Bahçeli ile eski partililer arasında bu konu nedeniyle uzun zamandır sert tartışmalar yaşanıyor.

MHP'nin tepkisini çekecek karikatür