Mhp Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol;

MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol, anayasa değişikliği ile ilgili çalışmaları desteklediklerini ancak bu değişikliğin vatandaşların arzusuna göre ve siyasi liderlerin ortak kararıyla yapılması gerektiğini söyledi

MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol, anayasa değişikliği ile ilgili çalışmaları desteklediklerini ancak bu değişikliğin vatandaşların arzusuna göre ve siyasi liderlerin ortak kararıyla yapılması gerektiğini söyledi.
MHP İl Başkanı Mehmet Varol, yaptığı açıklamada, anayasa değişikliği ile ilgili tutumlarından dolayı AK Parti'yi eleştirdi. AK Parti'nin anayasa değişikliğini dar bir zamanda gerçekleştirmek istediğini ifade eden Varol, bundan rahatsız olduklarını kaydetti. Varol, "Anayasa değişmeli, bu konuda bir fikir farklılığımız yok. Vatandaşın arzusuna göre, çağın gereğine göre bir anayasa yapılmalı, ancak anayasa yapılış şekli ve üslubu bu şeklinde olmamalı. 3-5 gün veya bir hafta süre içerisinde 'Biz anayasa taslağını hazırladık. Hadi gelin onaylayın.' şeklinde düşünce tarzı tam bir diktatör tarzıdır. Anayasa değişikliğini biz MHP olarak daha geniş kapsamlı düşünüyoruz. Anayasa'nın tamamı değerlendirilerek, ihtiyaç olan konularda bir komisyon kurulup taslak hazırlandıktan sonra parti liderleri ile bir protokol imzalanarak bu anayasayı uygulayacaklarını taahhüt etmelerini arzu ediyoruz biz. Daha kapsamlı, vatandaşı rahatsız etmeden, kamuoyunu da meşgul etmeden bir anayasa değişikliği gerekmektedir, biz buna karşı değiliz. Ancak bugün hükümetin yaptığı şey çeşitli açılımlar, çeşitli çalışmalar adı altında ülkenin içerisinde bulunduğa krize ortak olunuyor. İşsizliği, pahalılığı ve ekonomideki kötü gidişi perdeleme arzusu içerisindeler. Biz olaya böyle bakıyoruz. Hükümetin daha güncel meselelerde, özellikle ekonomik meselelerde daha duyarlı davranmasını istiyoruz. Çünkü anayasa değişikliği sağlam bir zemin üzerinde, geniş bir zamanda değerlendirilmesi gerekir" dedi.
Anayasa değişikliği konusunda referanduma gidilip gidilmeyeceğine meclisin karar vereceğini belirten MHP İl Başkanı Mehmet Varol, referanduma gidilmeden önce anayasa değişikliğinin TBMM çatısı altında, sağlam zeminler üzerinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Varol, " Referanduma gidilip gidilmeyeceğini meclis çalışmaları belirleyecek. Şu anda AK Parti'nin sayısı buna yeterli ancak referanduma giderlerse milletimiz bunu en iyi şekilde değerlendirecektir. Oylama sonucunu tahmin etmek zor çünkü bu millet 1980'den sonra, ihtilalden sonra anayasayı da yüzde 92 ile kabul etti. Dolayısıyla millet ihtilal sonrasında bu gün ihtilal anayasası olarak adlandırılan anayasa milletin olurundan. Millet bu konuda tam anayasanın bütünüyle ilgili bir karar verme durumunda değildir. Ön plana çıkartılacak bir kaç madde ile millet kandırılabilir. Milletin kararından önce şu anda TBMM'de bu meselenin çok sağlam zeminler üzerinde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu gün beğenilmeyen anayasa milletin yüzde 92 oyu ile kabul edildi. Millete gitmesi sadece demokratik ve hukuki bir meseleyi çözebilir ancak problemin tamamını çözebileceği kanaatinde değilim" diye konuştu.