İnsan Hakları Konferansı

Kaymakam Mustafa Gürdal, insan haklarının her kesime aynı şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

Ortaca Kaymakamlığı tarafından "İnsan Hakları" konulu konferans düzenlendi. Konferansı Ortaca Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonu'nda Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Erol Kuyutar verdi.
İnsan Hakları ile ilgili yapılan toplantıya; Kaymakam Mustafa Gürdal, Ortaca Belediye Başkanvekili Cemil Durak, Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr Betül Bürün, CHP İl Genel Meclis Üyesi M.Ali Avcı, Ortaca İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, okullardan rehberlik ve çok sayıda sınıf öğretmeni katıldı.
Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Erol Kuyular, insan haklarının öneminin öncelikle en küçük yaşta okullarda verilmeye başlanması gerektiğini söyledi. Kuyular, "Biz nasıl bir eğitim istiyoruz? Eğitimdeki sorunlar nelerdir?" sorusunu yönelttikten sonra, "Bu kaynaklanan sorunlar çözülmedikçe yapacak herhangi bir şeyin olduğuna ve çözüm sağlanacağına inanmak mümkün olamayacaktır" dedi.
Kaymakam Mustafa Gürdal ise; insan haklarının her kesime aynı şekilde olması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Biz de insan hakları nasıl bir eğitim gerektiriyor ise, eğitimden kaynaklanan sorunlar, düzenden kaynaklanan sorunların tabandan başlayarak çözülmesi gerekmektedir. Eğitimde nasıl bir öğretmenin hakları var ise öğrencilerinde eğitim ve öğrenim hakkı vardır. Öğretmenlerimizin gelişi güzel sudan sebeplerle mazeret izini alarak öğrencilerin eğitimine engel oluyorlarsa, buda insan haklarına
aykırıdır. İnsan hakları bence her bireyin hakkına saygıyla başlayan bir süreçtir."
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin de konuşmasında; "Ülkemizde eğitimi değiştirmeden eğitileni, eğitilenleri değiştirmeden bu kısır döngü içerisindeki durumu değiştiremeyiz. Bize özgürlükler kendi değerlerimizden değil dışarıdan ve yukarıdan geliyor. Bunu aile belirlesin derseniz ailenin yaşamış olduğu yer ve kültürü göz önüne alırsak tamamen kısır döngü içerisine gireriz. Bu da doğru olmayacaktır" ifadelerini kullandı.