Bingöl'de Huzur Toplantısı Yapıldı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından daha huzurlu bir il için yapılan huzur toplantıları devam ediyor.

Bingöl'de Huzur Toplantısı Yapıldı
Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve okul idarecileri, mahalle muhtarları ile vatandaşların katıldığı huzur toplantılarında ele alınan sorunlar ve bunların çözümü için yapılması gerekenler kararlaştırıldı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bingöl Polisevi'nde düzenlenen huzur toplantısında ele alınan konular, sorunlar ve öneriler hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Sorumluluk bölgemizde bulunan okul müdürleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri ile yapmış olduğumuz huzur toplantısı konuları, sorunlar ve öneriler tespit edilmiştir. Toplantıda görüşülen konular ve çözüm önerileri rapor halinde tutanaklara geçilerek çözümü için gerekli çalışmalar başlatıldı. Toplantıda okul giriş ve çıkışlarında trafik lambalarının, alt veya üst geçitlerinin yapılması gerektiği görüşüldü. Hulusibey İlköğretim Okulu'nun yetkilileri ile yapılan görüşmelerde okula çıkan yolda refüj yapılması halinde trafik kazalarının önlenebileceği belirtildi. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde ekmek büfelerinde açık sigara satıldığı, bununla ilgili olarak okul müdürlerinin okul bahçesinde sigara içen çocuğu ihbar etmesi ile birlikte sigaranın hangi büfeden alındığının tespit edilmesi için güvenlik tedbirleri arttırıldı. Genel olarak okul müdürlerine internet kafe hakkında bilgi verildi. 12 yaşından küçüklerin anne ve babası olmadan internet kafelere giremeyeceği, girenlerin tespit edilmesi durumunda internet kafe işletmecilerine gerekli cezaların uygulanacağı anlatıldı. Ruhsatsız faaliyet gösteren kaferlere cezai müeyyide uygulandığı, şiddet, kumar, cinsel içerikli oyunların çocukların üzerindeki etkileri ve şiddet içerikli oyunlara müsaade eden iş yerlerine gerekli cezaların kesileceği belirtildi" denildi.
Açıklamada toplantıya katılan vatandaşların taleplerinin değerlendirilerek bu doğrultuda yapılması gerekenler hakkında da bilgi verildi. Açıklamada, "Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü ve Uydukent Camii müezzini ile yapılan görüşmede sabah ve yatsı saatlerinde cami yanında bulunan boş inşaatta gençlerin ve çocukların olduğu ve boş inşaatın içinde yatıp kalktıkları, cami cemaatini rahatsız ettikleri belirtilmiştir. Kredi ve Yurt Kurumu çevresinde madde bağımlısı gençlerin olduğu, bununla ilgili olarak motorize ekiplerin güvenliğini sağladığı, cadde ve sokaklara ışıklandırma yapılması gerektiği söylenmiştir. Kredi ve Yurt Kurumu'nun önündeki spor aletlerinin çevre yoluna yakın olması nedeni ile güvenliği olmadığı görüşülmüştür. Kredi ve Yurt Kurumu'nda kalan öğrencilerine sözlü olarak tacizde bulunulduğu ve rahatsız edici durumların olduğu yetkililer tarafından belirtilmiştir. Bu sorunların çözümü için gerekli tedbirlerin alınması için ilgili birimler hareketlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Katılımcıları bilgilendirmek için Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ferhat Kılıç, Düzağaç Polis Merkezi Amiri Bilal Keçeci, Çocuk Şube Müdür Vekili Yücel Kayadelen ve Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü Büro Amiri Cihat Tokcan'ın katıldığı toplantıda polisin görevinin başta can ve mal güvenliği açısından önleyici tedbirler almak, suç araştırması ve soruşturması yapmak, pasaport, ehliyet, ruhsat vermek olarak anlatıldığı belirtildi.