Başarılı Öğrencilere 'Altın'

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın koordinasyonluğunda düzenlenen 'Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması', TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen 'Araştırma Yarışması' ve 'İlköğretim Kurumları Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda dereceye giren öğrenciler Vali Yavuz Erkmen tarafından altınla ödüllendir

Başarılı Öğrencilere 'Altın'
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın koordinasyonluğunda düzenlenen 'Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması', TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen 'Araştırma Yarışması' ve 'İlköğretim Kurumları Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda dereceye giren öğrenciler Vali Yavuz Erkmen tarafından altınla ödüllendirildi.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen tören Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz, okul idarecileri, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın koordinasyonunda Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli'nde düzenlenen 'Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda Güney Yaşar Kımıl İlköğretim Okulu'ndan Osman Fidan 'Kkravat Bağlama Makinesi', Çivril İsmail Özcan İlköğretim Okulu'ndan Cemre Nur, Güngör ve Gamze Altundağ 'Kesirlerle Notaların Dansı', Bilim Sanat Merkezi'nden Büşra Öz 'Kareden Küçük Karelere', Yeşilköy İşitme Engelliler Ölköğretim Okulu'ndan Nilgün Ger ve Hüseyin Dündar 'Elementleri Duyamıyorum Ama Nerelerde Olduklarını Biliyorum' projeleri Bölge Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede finale katılma hakkı kazandı.
BÖLGE BİRİNCİSİ VE TÜRKİYE FİNALİSTİ
TÜBİTAK ortaöğretim öğrencileri arası araştırma proje yarışmasında ise Denizli'den matematik branşında 'Geometrik Şekillerle Düzlemin Bölgelere Ayrılması Projesi' ile Gülşah Onur ve Mualla Sena Dağdeviren bölge birincisi ve Türkiye finalisti olurken, matematik branşında 'Binom Katsayılarının Asal Modlardaki Durumu Projesi' ile Hüseyin Cem Çırak ve Fahrettin Külçeler de bölge ikincisi oldu. Fizik branşında ise 'Karayollarındaki Hareketli Araçlardan Enerji Eldesi ve Depolanabilirliği Projesi' ile Yavuz Aykıt ve Mesut Ünsal bölge üçüncüsü oldu.
YÜZMEDE 2 BİRİNCİLİK, 2 ÜÇÜNCÜLÜK
'İlköğretim Kurumları Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda ise Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden Samet Balban 2 birincilik, 2 üçüncülük elde etti.
ÖĞRETMENLERE TAKDİRNAME
Denizli Valisi Yavuz Erkmen başarılarından dolayı öğrencileri kutlayarak, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamaya hazırlandığımız böyle bir günde başarılarınızdan dolayı kutluyorum" dedi. Vali Yavuz Erkmen, dereceye giren öğrencilere altın hediye ederken, ayrıca öğrencilere birer başarı belgesi de verildi. Öğrencileri yetiştiren öğretmenlere ise Vali Erkmen tarafından takdirname verildi.