Bakana son anda karar vermiş

Önceki gün yumruklu saldırıya uğrayan Bakan Yıldız'ın son anda Kayseri'ye gitme kararı aldığı ortaya çıktı.

Bakana son anda karar vermiş
Şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Kayseri'ye son dakika kararıyla gittiği öğrenildi. Sabah saatlerinde anayasa görüşmelerine katılmak için TBMM'ye geçen Bakan Taner Yıldız, tüm gününü burada geçirmeyi planladı. Meclis kapısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılayan heyette de yer alan Yıldız, burada İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kayseri'deki şehit cenazesine gideceğini öğrendi. Kayseri milletvekili de olan Yıldız ani bir kararla Bakan Atalay ile birlikte cenazeye katılma kararı aldı. Atalay'ın helikopterinde, tek bir kişilik yer kalmıştı. Bakan Yıldız da helikopterdeki bu bileti kullanarak Kayseri'ye gitti. Bu nedenle Yıldız koruma ekibinden sadece bir polisi yanına alabildi. Koruma da ayakta seyahat etti. Bakanlık koruma polisleri Bakan Yıldız'ın Kayseri'ye tek koruma ile gittiği bilgisini Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne iletti. Ancak alınan güvenlik önlemlerine rağmen saldırı gerçekleşti. Bu arada uluslararası camiadan Bakan Yıldız'a geçmiş olsun telefonları yağdı. Yıldız'ın yakın dostu olduğu bilinen Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Sechin, Bakan Yıldız'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek de Yıldız'a geçmiş olsun mesajı gönderdi. Özyürek mesajında, "Saldırıyı kınıyoruz" dedi.

BAŞBAKAN'A SALDIRIYI ANLATTI

Bakan Taner Yıldız, taburcu olur olmaz Meclis'teki anayasa değişikliği oylamalarına katıldı. Yıldız, görüşmeler sürerken Meclis'teki odasında dinlendi. Bu sırada Bakan Yıldız, kendisini ziyarete gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da olayı anlattı. Yıldız, "Biz kırılsa da dökülse de bütün olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

'NE YAPTIĞIMI BİLMİYORUM'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumrukla saldıran Şahin Şimşek tutuklandı. Bakan Yıldız'ın burnunu kıran Şimşek, polisteki ilk ifadesinde şehidin annesinin törende bayılmasından çok etkilendiğini belirtti. Şimşek, "Kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilemiyorum" dedi. Olayı tek başına gerçekleştirdiğini belirten zanlı, kimseden destek almadığını söyledi. Olaydan sonra gözaltına alınan 3 kişiden 2'si ise poliste serbest bırakıldı. Bu arada 12 yıllık öğretmen olan Şimşek'in dosyası kabarık çıktı. Daha önce soruşturma geçiren Şimşek'in derste olması gereken saatte saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

'SAKİNLEŞTİRİCİ KULLANIYORDU'
Şahin Şimşek'in annesi Ayşe Öz, adliye önünde oğlunu bekledi. Öz, "Şahin'e 8 aylık hamileyken eşimi kaybettim. Oğlum babasını hiç görmedi. Şahin sinirlendiği zamanlarda sakinleştirici ilaç kullanıyordu. Keşke bu olay yaşanmasaydı" dedi.

Takvim