Ardahan'da Kavak Ağaçları Kesiliyor

Ardahan kent merkezinde cedde ve sokaklarda miladını dolduran Kavak ağaçları, belediye görevlileri tarafından kesilmeye başlandı

Ardahan'da Kavak Ağaçları Kesiliyor
Ardahan kent merkezinde cedde ve sokaklarda miladını dolduran Kavak ağaçları, belediye görevlileri tarafından kesilmeye başlandı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Kesilen kavak ağaçlarının yerine kent peyzajına uygun fidanlar dikilecek" dedi.
Köksoy, yaptığı açıklamada, kentin muhtelif yerlerinde miladını dolduran yaklaşık 100 kavak ağacının artık çevre kirliğine neden olmaya başladığını söyledi.İl genelinde çevre temizliği başlattıklarını ifade eden Köksoy, kentte yaklaşık 100 kavak ağacının kesileceğini söyledi. Köksoy, "Kent merkezinde yaklaşık 100 adet miladını doldurmuş kavak ağacı tespit edildi. Söz konusu ağaçlar artık tehlike yaratmaya ve çevre kirliğine neden olmaya başladı" diye konuştu.
Kesilen ağaçların yerine şehre görünüm katacak daha iyi ve güzel fidanlar dikileceğini ifade eden Köksoy, "Kesilen kavak ağaçlarının yerine Huş, Çam, Karaağaç, Salkım söğüt, Akçaağaç, Dişbudak gibi fidanlar dikilecek. Buradaki amaç, hem kenti kirlilikten kurtarmak ve hem de kent peyzajına uygun fidanlar dikmektir. Çünkü kavaklar kent peyzajına uygun değiller" şeklinde konuştu.