Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz Kilis'te

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Kilis Valisi Turhan Ayvaz'ı makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz ve Almanya Fahri Konsolosu Oktay Kara ile birlikte Kilis Valiliği'ne geldi. Valilik girişinde Vali Turhan Ayvaz, Kilis İl Emniyet Müdürü Kadir Esir, Vali Yardımcıları Erkan Çapar, Eren Arslan ve Abdullah Ayaz tarafından karşılanan Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz, Valilik Makamına geçti. Valilik Şeref defterine günün anısına yazı yazan Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz, daha sonra Vali Turhan Ayvaz ile bir araya geldi.
Vali Ayvaz, Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz ve Almanya Fahri Konsolosu Oktay Kara'yı Kilis'te ağırlamaktan memnun olduklarını belirterek, sayın büyükelçi Gaziantep'te bir dizi etkinliğe katıldı. Bugünde Valiliğimizi ziyaret ediyor. Birazdan da Mehmet Döğme İlköğretim Okulu'nu ziyaret edecek" dedi.
Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz ise Gaziantep'de Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin büyükelçilerinin toplantısı için bulunduklarını belirterek, Mehmet Döğme İlköğretim Okulu'ndan Feyza Özer, bana bir mektup yazarak, Almanya kültürü ve ülkemizi merak ettiğini belirterek, ülkemiz ile ilgili tanıtım kitapları istedi. Bende bu nedenle hem Valiliğimizi hem de bana mektup yazan kızımızı okulda ziyaret etmek istedim" dedi.
Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz, Kilis Valisi Turhan Ayvaz'ın ziyaretinde Almanya Fahri Konsolosu Oktay Kara ile İl Emniyet Müdürü Kadir Esir hazır bulundu. Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz, Valilik içerisinde bulunan Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşu sırasında görev yapan komutanlar ile kuvay-i milliyecilerin fotoğraflarını incelerek, Vali Ayvaz'dan bilgi aldı.