Toyota 34 Bin Suv'u geri çağırıyor

Japon otomotiv devi Toyota, Land Cruiser Prado ve 2010 model Lexus GX 460 SUV'ları geri çağırıyor. Şirket, bu araçların elektronik stabilite kontrol sistemleri yazılım programlarını yenileyecek.

 

Toyota , elektronik stabilite kontrol sistemleri yazılım programlarını yenileyeceği araç ; lardan 13 bin adedinin Lexus GX 460 ve 21 adedinin ise Land Cruiser Prado olduğunu aç ; ıkladı .

Geri ç ; ağrılan Lexus GX 460 ' lardan 9 bin 400 adedi ABD ' de , 1 . 000 adedi Rusya ve 1 . 000 adedi Umman ' da bulunuyor . Land Cruiser Prado ' lar ise 4 bin 400 adedi 4 bin adedi Rusya ' da ve 1 . 500 adedi Birleşik Arap Emirlikleri ' nde ( BAE ) satıldı .

Gaz pedalı ve fren sorunu nedeniyle daha ö ; nce dü ; nya ç ; apında 8 milyondan fazla aracı geri ç ; ağıran şirket , tü ; keticinin gü ; venini yeniden kazanma mü ; cadelesi veriyor .

Toyota , Şubat ayında yaptığı aç ; ıklamada daha ö ; nceki geri ç ; ağırmaların şirkete maliyetinin Mart ayında sona eren mali yılda 2 milyar doları bulabileceğini bildirmişti . Ancak , daha sonraki geri ç ; ağırmalar gö ; z ö ; nü ; ne alındığında bu maliyetin daha da artabileceğine inanılıyor .