Milas'ta Osb Çalışmaları

Muğla'nın Milas ilçesine Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kazandırma çalışmaları devam ediyor. OSB'nin 1 Nisan'da Ankara'da yapılan altyapı proje ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

Milas'ta Osb Çalışmaları
Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MİTSO) OSB'nin 1 Nisan'da Ankara'da yapılan altyapı proje ihalesini kazan firma ile sözleşme imzalandı.
Sözleşmenin imzalanmasından önce konuşan Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı; "Bildiğiniz gibi Belediye Başkanımız ile Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımızla birlikte 1 Nisan'da Ankara'ya gitmiştik. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda ihale katılmıştık. O ihale bizim Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı proje ihalesiydi. İhaleyi kazanan Gür-Su firması yetkileri burada birazdan sözleşmeyi imzalayacağız. Sözleşme imzalandıktan sonra firma çalışmalara başlayacak ve önümüzdeki 3 ay içinde çalışmaları bitirecekler ki bitirebileceklerini söylediler. Sonra çok acil bir şekilde projeye uygun imalatların ihalesi yapılacak. O da yapıldıktan sonra imalatlarla birlikte fabrikaların yapılması aşamasına geçilecek. Bildiğiniz gibi 75 parselden 33'ü için ön alım yapılmıştı. Gelecek yılın sonunda ya da 2012 yılın başında inşallah artık ilçemiz Organize Sanayi Bölgesi'ne kavuşacak ve OSB ülkemiz ekonomisine ilçe ekonomimize büyük katkı sağlayacak, istihdama imkan verecek. Böylece sanayi tesislerinin kurulması aşamasına gelinmiş olacak. Gerçekten gurur verici onur verici bir olay. Özellikle Belediye Başkanımıza ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çünkü ele ele vererek ciddi bir şekilde bu çalışmaları sürdürüyoruz. Sonuçlarını da kısa bir süreçte alıyoruz. Ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndaki Müsteşar Ali Boğa Beye de çok teşekkür ediyoruz. Bizim Organize Sanayi Bölgemize çok önem veriyor. Ankara'ya gittiğimizde bizimle görüşme yaptı ve en kısa bitirilmesi konusunda destek verdi. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş olacak" dedi.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, "Firma ile ilgili yaptığımız araştırma biz de güven oluşturdu. Zaten firma daha önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın işlerini yapmış bir firma. Kendileriyle hassasiyetimizi paylaştık. Bizim için önemli olan sözleşmede belirtilen süre içinde projemizin tamamlanmasıdır. Eğer proje eylül ayına kadar tamamlanırsa 2010 içinde altyapı ihalesini yapma imkanımız var, aksi takdirde 2011'e sarkma duruma söz konusu. Biz 2011 yılına sarkmasını istemiyoruz. Bundan dolayı bizim çözebileceğimiz konularda firmaya yardımcı olamaya hazırız. Sözleşmenin imzalanmasından dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
MİTSO Başkanı Enver Tuna ise, "Başından bu yana hep söylediğimiz bir şey var Sayın Başkanım hep söyler bunu ortak akıl ve işbirliğiyle nelerin başarılabileceği görülüyor. Kısa sürece içerisinde Organize Sanayi Bölgesi hayata geçtiğinde ortak aklın bir sonucu olacak. Artı işbirliğinin sonucu olacak. Buradaki kaymakamlık, belediye ve sivil toplum örgütleri birlikte çalışarak Milas bu esere sahip olacak. Gür-Su'nun yetkili ile görüştük, projeyi süreci içinde yapabileceklerini söylediler. Süresi içinde yaparlarsa bu senenin sonunda alt yapı ihalesini yaptırabilir durumda olacağız. Bunun Milas'ın istihdam sorunu da ortadan kaldıracağını da düşünüyorum"