Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Ilgaz:

-FENERBAHÇE KULÜBÜ ESKİ BAŞKANI ILGAZ: -'İNŞALLAH BU SENE ŞAMPİYON OLACAĞIZ VE AZİZ YILDIRIM'IN DEDİKLERİ ÇIKACAK' -'ALEX EN SIKINTILI GÜNLERİMİZDE-FE

 

-FENERBAHÇE KULÜBÜ ESKİ BAŞKANI ILGAZ :

- ' İNŞALLAH BU SENE ŞAMPİYON OLACAĞIZ VE

AZİZ YILDIRIM ' IN DEDİKLERİ ÇIKACAK '

- ' ALEX EN SIKINTILI GÜNLERİMİZDE BİZİ KURTARIYOR '

- ' BURSASPOR PUAN YİTİRMEZSE , BİZİM İÇİN 2 . ' LİK HİÇ YOKTAN

İYİDİR . BİRÇOK KULÜP FENERBAHÇE ' NİN YERİNDE OLMAK İSTİYOR '

İSTANBUL ( A . A ) - 20 . 04 . 2010 - Serdal Kalaycı - Fenerbahçe Kulübü ' nün yaşayan en eski başkanı Faruk Ilgaz , derbi galibiyetleri sonrası düşüncelerinin değiştiğini belirterek , başkan Aziz Yıldırım ' ın şampiyonlukla ilgili iddialı açıklamalarının gerçekleşeceğine inandığını söyledi .

Beşiktaş derbisinin ardından ligde gelinen durum ve Fenerbahçe ' nin şampiyonluk şansını AA muhabirine değerlendiren Ilgaz , siyah-beyazlı ekip karşısında alınan galibiyetin , sarı-lacivertli takımın şampiyonluk şansını artırdığını ifade etti .

Sezonun ilk yarısında yaptığı açıklamada , kulüp başkanı Aziz Yıldırım ' ın 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü vererek kendisini zor duruma soktuğunu savunan Ilgaz , Galatasaray ve ardından Beşiktaş karşısında alınan galibiyetlerin bu düşüncesini değiştirdiğini kaydederek , ' İnşallah şampiyon olacağız . Beşiktaş ' ı yenmemizle herkesin kanaati değişti . Benim de kanaatim değişti . İnşallah bu sene şampiyon olacağız ve Aziz Yıldırım ' ın dedikleri de çıkacak ' diye konuştu .

- ' ALEX , EN SIKINTILI GÜNLERİMİZDE BİZİ KURTARIYOR ' -

Ilgaz , derbi maçta attığı golle ön plana çıkan takım kaptanı Alex De Souza ' nın Fenerbahçe ' nin adeta kurtarıcısı olduğunu belirtti .

Brezilyalı futbolcunun sarı-lacivertli takımda her zaman ön planda olduğunu kaydeden Ilgaz , ' Türkiye ' ye Alex gibi futbolcu son dönemde gelmemiştir . En sıkıntılı günlerimizde bizi sıkıntıdan kurtarıyor . Efsane golcülerimiz Zeki Rıza Sporel , Fikret Kırcan , Cemil Turan , Aykut Kocaman ve sayabileceğim çok sayıda isim gibi Fenerbahçe tarihindeki yerini alacaktır ' diye konuştu .

Fenerbahçe ' nin eski futbolcusu Roberto Carlos ' un ilerleyen yaşına rağmen futbol yaşantısını sürdürdüğünü hatırlatan Faruk Ilgaz , Alex ' in iyi bir profesyonel olduğunu , en az 3 yıl daha Fenerbahçe ' de forma giyebileceğine inandığını kaydetti .

- ' HEDEF 3 PUANDI , İSTEDİĞİMİZİ ALDIK ' -

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından futboldan çok hakem kararları ve sarı-lacivertlilerin Brezilyalı savunmacısı Bilica ' nın konuşulduğunun hatırlatılması üzerine eski başkan Ilgaz , ' Biz 3 puanı aldık ya , bizim için önemli olan oydu . Hedefimiz 3 puandı , istediğimizi aldık ' dedi .

Bursaspor ' un puan yitirmemesi halinde Fenerbahçe için şampiyonluğun söz konusu olmayacağının belirtilmesi üzerine de Ilgaz , ' O zaman Fenerbahçe 2 . olur ve yine Şampiyonlar ligi ' ne gider . Şampiyonlar Ligi ' ne girmek de maddi bakımdan çok önemlidir ' diye konuştu .

Turkcell Süper Lig ' de elde edilecek ikinciliğin Fenerbahçe için bir başarı olmayacağını kaydeden Ilgaz , ' Bursaspor puan yitirmezse bizim için ikincilik hiç yoktan iyidir . Birçok kulüp Fenerbahçe ' nin yerinde olmak istiyor ' görüşünü dile getirdi .

Sarı-lacivertli ekibin şampiyon olamaması halinde , teknik direktör Christoph Daum ' un durumunun bundan etkilenip etkilemeyeceği konusundaki düşüncesi sorulan Ilgaz , ' Bu yönetim kurulunun alacağı karardır . Ancak ben her zaman yerli hoca taraftarı olduğumu söylemişimdir . Türklerin derdinden ancak Türkler anlar ' şeklinde konuştu .

( SEL-TAŞ-KAN )

20 . 04 . 2010 12 : 03 : 04