Federasyon Bilica için karar verdi

TFF Fenerbahçe-Beşiktaş maçında penaltı noktasını ayağıyla kazıyan Bilica'yı Profesyonel Dsiplin Kurulu'na sevk etmedi

Federasyon Bilica için karar verdi
  Karara gerekç ; e olarak Hakem Hü ; seyin Gö ; ç ; ek ' in bu pozisyonda Bilica ' yı sarı kartla cezalandırmış olması gö ; sterildi .

Bu durumda ekstra bir ceza almayacak olan Fenerbahç ; eli oyuncu , sadece sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa maç ; ında forma giyemeyecek .

Derbi maç ; ta penaltı vuruşundan ö ; nce noktayı kramponları ile kazan ve bü ; yü ; k bir tepki toplayan savunma oyuncusu sahaya zarar vermekten sarı kart gö ; rdü ; ğü ; iç ; in Hukuk Kurulu , Bilica ' yı ceza kuruluna sevketme gereği duymadı .

Bilica ' nın yayıncı kuruluş gö ; rü ; ntü ; lerinden de anlaşılan ve hakem Hü ; seyin Gö ; ç ; ek ' in sö ; ylemlerinde bulunan ' Sahayı eşelediği iç ; in sarı kart verdim ' aç ; ıklaması nedeniyle , bu oyuncunun cezasını sahada ç ; ektiği dü ; şü ; nü ; lerek bö ; yle bir uygulamaya gidildiği belirtildi .

18 Nisan Pazar gü ; nü ; oynanan Fenerbahç ; e- Beşiktaş derbisinde Fenerbahç ; e Alex ' in maç ; ın başında attığı gol ile 1-0 yenerek zirve yarışını sü ; rdü ; rmeye devam etti . Oynanan derbide tartışılan 3 kırmızı kartın yanı sıra maç ; ın ikinci yarısında Beşiktaş tarafından kazanılan penaltı atışı sırasında Bilica ' nın kurnazlık yaparak ç ; ukuru eşelemesi ile bir ç ; ok hakem kararın sadece sarı kart olmadığı ve Hü ; seyin Gö ; ç ; ek ' in sarı kartını fual iç ; in mi yoksa penaltı noktasını eşdiği iç ; in mi verdiği bir muamma olarak gö ; rü ; lü ; yor .

KİTABA GÖ ; RE İHTAR ALIR

Merkez Hakem Komitesinin Futbol oyun kuralları kitabına gö ; re ; 51 . madde : Bir oyuncu ayağıyla oyun alanına izin verilmeyen işaretler yaparsa , sportmenlik dışı davranıştan dolayı ihtar verilecektir . Eğer hakem , bunun maç ; sırasında yapıldığını fark ederse , top oyun dışı olduğu zaman kusurlu oyuncuya ihtar vermelidir . şeklinde bir madde var .


Vatan