Eğitime Bilgisayar Desteği

Gebze Belediyesi, ilçedeki 50 ilköğretim okuluna 50 adet bilgisayar dağıttı.

Eğitime Bilgisayar Desteği
Osman Hamdi Bey Salonu'nda düzenlenen bilgisayar dağıtım törenine Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Belediye Başkanı Adnan Köşker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan ile okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. Karabulut, her alanda kalkınmanın temel şartının eğitime önem vermek olduğunu söyleyerek, "Sosyal ve kültürel kalkınmanın lokomotifi eğitimdir. Dilediğiniz kadar paranız sermayeniz olsun. Sonuçta onu hizmete sunacak olan insandır. Eğitimli insanınız yoksa bütün çalışmalarınız beyhudedir. Atatürk'ün söylediği gibi iki ordu olmadan bir millet ayakta duramaz. Birincisi asker ordusu, ikincisi irfan ordusudur. Onun eğitime yapılan yatırımlar yatırımların en büyüğüdür" dedi.
Köşker de, Gebze'de eğitim kalitesinin yükselmesine öncelik verdiklerini belirterek, "Zira biz biliyoruz ki eğitime yapılan yatırım en karlı, en değerli yatırımdır. Eğitimin kalitesi artmadan hayat kalitesinin artması mümkün değildir" dedi.
Gebze Belediyesi'nin eğitime yaptığı katkılar hakkında kısa bilgi veren Köşker, GESMEK'in Gebze'de okullardan sonra en büyük eğitim yuvası olduğunu söyledi. Köşker, "GESMEK kurslarımızda yaklaşık 40 branşta 3700 kişiye meslek, sanat, hobi, el sanatları, yabancı dil ve el sanatları eğitimi veriyoruz. Bu kurslara yediden yetmişe, her yaştan vatandaşımız katılıyor" diye konuştu.