Dünya Ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Gazanfer Bilge Ölümünün 2. Yılında Anıldı (fotoğrafl...

-DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU GÜREŞÇİ GAZANFER BİLGE ÖLÜMÜNÜN 2. YILINDA ANILDI (FOTOĞRAFLI) KOCAELİ (A.A) - 20.04.2010 - DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİY

-DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU GÜREŞÇİ GAZANFER BİLGE

ÖLÜMÜNÜN 2. YILINDA ANILDI

(FOTOĞRAFLI)

KOCAELİ (A.A) - 20.04.2010 - Dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçi Gazanfer Bilge, ölümünün ikinci yılında düzenlenen törenle anıldı.

Bilge'nin, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki Dereköy Mahallesi'ndeki mezarı başında düzenlenen tören dua okunmasıyla başladı. Gazanfer Bilge'nin oğlu Muzaffer Bilge, babasının ölüm yıl dönümüne katılan herkese teşekkür etti.

Ardından Karamürsel Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Gazanfer Bilge ile tanışma fırsatına sahip olamadığını belirterek, 'Fakat onu, ilçeye gelmeden önce çok duymuştum. Karamürsel'e gelince de onun sadece bir şampiyon değil, aynı zamanda hayırsever bir kişi olduğunu öğrendim. Dereköy'ün her taşında her duvarında onun ismi var. Bilge'nin oğlu Muzaffer Bilge'den bir istediğim var; babanız gibi siz de eğitime destek verin' diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dualardan sonra katılanlara ikramda bulunuldu.

-GAZANFER BİLGE KİMDİR?-

Gazanfer Bilge, 1923'te Karamürsel'de dünyaya geldi. 17 yaşında güreşe başlayan Bilge, 1946 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de serbest stil 62 kiloda Avrupa şampiyonu, 1948'de de Londra Olimpiyatları'nda aynı stil ve kiloda olimpiyat şampiyonu oldu.

Güreşi 1953 yılında bırakarak ticarete atılan Bilge, yaptığı hayırlar ve hizmetler nedeniyle 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TBMM Başkanı olduğu dönemde Bülent Arınç tarafından 'Üstün Hizmet Madalyası' ile ödüllendirildi.

Bilge, son olarak Olimpiyat Komitesince 'Dünya Fair Play Şeref Ödülü'ne layık görülen ilk Türk oldu.

(ŞB-NEC-KAN)

20.04.2010 16:23:51