Çaycuma'da Anadolu Öğretmen Lisesinin Protokolü İmzalandı

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Öğretmen Lisesi'nin protokolü imzalandı

Çaycuma'da Anadolu Öğretmen Lisesinin Protokolü İmzalandı
  Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Öğretmen Lisesi ' nin protokolü imzalandı . Çaycuma Kaymakamlığı Toplantı Salonu ' nda düzenlenen imza töreni ile birlikte ÇTSO Anadolu Öğretmen Lisesi resmilik kazandı . Zonguldak Valisi Erdal Ata , okulun yapımını üstlenen Ticaret ve Sanayi Odası ' na " Okul 2010-2011 Eğitim Öğretim yılına yetişsin " talimatını verdi .
Protokol törenine Zonguldak Valisi Erdal Ata , Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin , Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman , Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen , Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen , Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık , Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınanç ve TSO yönetim kurulu üyeleri katıldı .
" ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ BÖLGEMİZ GENÇLERİ İÇİN BÜYÜK ŞANS " İmza töreni sonrasında konuşan Vali Erdal Ata , Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi ' nin 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında hizmete gireceğinin altını çizerek , " Ülkemizde eğitime ve öğretime verilen destek çok büyüktür . Bildiğiniz üzere milli gelirimizden de en büyük payı eğitime ayırıyoruz . Çaycuma ' ya bu güzel okulu kazandırmak isteyen Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerini de kutluyorum . Tabi ki devletin eğitime verdiği destek kadar vatandaşlarımızın , özel kurum ve kuruluşların da eğitime verdiği destek kuşkusuz çok büyüktür . Bu okulun yapılma fikri öncesinde bazı şüphelerimiz vardı . Alaplı ' ya kısa bir süre önce Anadolu Öğretmen Lisesi yapılmasından dolayı Bakanlığın Çaycuma ' ya aynı nitelikteki okul için izin vermeyeceği konusunda şüphelerimiz vardı . Fakat sayın Kaymakamımız Hasan Yaman , Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinin Ankara ' da yaptıkları görüşmeler ve ikna turlarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı ' ndan Anadolu Öğretmen Lisesi için izin çıktı . Çaycuma ' ya Anadolu Öğretmen Lisesi açılmasının en önemli tarafı ise bölgemizdeki gençler için çok büyük bir fırsat oluşmasıdır . Anadolu Öğretmen Liseleri sınavla öğrenci alan okullar olduğu için ve bu okulların eğitim fakültelerini seçen öğrencilere ek puan avantajı sağlamasından dolayı okulun bu bölgenin gençlerine çok fazla yarar sağlayacağını düşünüyorum . Çünkü bu okul için Bartın-Karabük dışında diğer illerden öğrencilerin çok fazla talepte bulunacağını zannetmiyorum . Dolayısıyla bölgemizdeki gençler için bu okul eğitim fakültelerinin de kapısını açacaktır . Ben tekrardan ÇTSO Anadolu Öğretmen Lisesi ' nin bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum " dedi .
" ÇAYCUMA ' YA 3 TANE OKUL YAPACAK GÜCÜMÜZ VAR " Vali Erdal Ata ' nın ardında konuşma yapan Kaymakam Hasan Yaman , TSO yetkililerine ve Belediye Başkanı Mithat Gülşen ' e teşekkürlerini sunarak , " Okulun açılışını da birlikte yaparız inşallah " diyerek temennide bulundu . Başkan Mithat Gülşen ve İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin de okulun açılışının hayırlı olmasını dilerken ÇTSO Başkanı Rıfat Sarsık , " İlçemize 3 tane okul yaptırabilecek gücümüz var " diyerek Vali Erdal Ata ' dan diğer iki okul için de izin istedi . " OKUL 2011 ' E YETİŞSİN " Protokolün son bölümünde ise Vali Erdal Ata , okulun biran önce bitirilmesi konusunda talimat verirken ÇTSO yetkililerine esprili bir şekilde gönderme yaptı . Vali Ata , Belediye Başkanı Mithat Gülşen ' e dönerek , " Protokol imzalamadan öncesinde belki bir şekilde projenin iptal olma şansı vardı ama artık imzalardan sonra kaçma şansı kalmadı . Hem Ticaret ve Sanayi Odası hem de öğrenci yurtlarının temini açısından belediyenin elini sıkı tutması gerekiyor . Bu okul 2010-2011 Eğitim Öğretim yılına yetişeceği için çalışmaların da biran önce başlaması gerekiyor " dedi .
16 DERSLİK , 200 ÖĞRENCİLİK YURT Vali Ata , ayrıca okulun derslik sayısı ve Seka Sosyal Tesisleri içerisinde hazırlanacak olan öğrenci yurtlarının kapasiteleri hakkında da bilgi verdi . Vali Ata , " Bu okul 16 derslikli bir okul olacak ve Çaycuma Belediyesi ' nin tahsisini yapacağı yurt da Seka Sosyal Tesisleri içerisinde 200 öğrenci kapasiteli güzel bir yurt olacak . Yapımına başlanılan okul yeni eğitim öğretim yılına yetişmemesi halinde ÇTSO Anadolu Öğretmen Lisesi ' ne geçici bir bina temini yapılacak ve eğitimini bir süreliğine burada yapacak " dedi . Atılan imzaların ardından okulun yapılacağı arsaya gidilerek Vali Ata tarafından incelemelerde bulunuldu .