Şeker-iş'ten Çağrı

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Mustafa Kalem, Danıştay'ın Türk Şeker'in özelleştirmesine "hayır" dediğini hatırlatarak, "Şeker fabrikamıza sahip çıkalım" dedi.

Mustafa Kalem yaptığı açıklamada, Danıştay'ın iptal kararının şeker fabrikaları çalışanlarını çok sevindirdiğini söyledi. Kalem, "Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ülkemizin yararına değil, zararınadır. Çünkü şeker sanayi istihdam açısından çok geniş kitlelere hitap etmektedir. Çalışanların yanı sıra tarıma dayalı sanayi oluşu, pancar ekicisi esnaf hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı ve bölgesel düşünüldüğünde bölgeye sosyoekonomik açıdan çok ciddi katkı sağlamaktadır. Onun içindir ki, ülkemizin şeker ihtiyacını şeker fabrikaları karşılamalı başka ülkeler değil" diye konuştu.
Mustafa Kalem, açıklamasına şöyle devam etti: "Danıştay'ın verdiği 'hayır' kararı Çarşamba'ya büyük bir hayır kazandırmıştır. Bu hayırlı işi devam ettirebilmek ve hakkımız olan ile birlikte geleceğimizi teminat altına alabilmemiz adına lütfen fabrikamıza sahip çıkalım. Şeker pancarı ekimiyle ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Çiftçilerimiz daha çok pancar ekerek konuya hassas davranarak bu fabrikayı mutlaka yaşatmalıdırlar."