Pompacı Faciayı Önledi

Amasya'da bir akaryakıt istasyonunda patlama sonucu alev alan otomobili, 9 ay önce işe başlayan Selim Koyuncu (23) adlı pompacı söndürdü.

Kayınpederine ait otomobil ile Amasya merkez Kirazlıdere Mahallesi mevkiindeki bir akaryakıt istasyonuna gelen Ali Cengiz Aktaş, eşi ve çocuğunun da içinde bulunduğu araca 50 TL'lik LPG gazı aldıktan sonra aracı tekrar çalıştırdığı esnada araç birden bire alev aldı. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen patlama sonucu alevlenip duran ve kontağın şase yapması sonucu tekrar harekete geçip istasyonun içerisinde 2 defa tur atan otomobilin içine girip el frenini çekerek, yanan aracı yangın
tüpüyle söndüren 9 aylık pompacı Selim Koyuncu (23), çalıştığı iş yerini de büyük bir facianın eşiğinden kurtardı.
Geçe çalışırken bir arabayı çekerek getirdiklerini, arabanın yakıtını koyduktan sonra birden durduğunu ve patlama olduğunu belirten Koyuncu, "İçindekiler korktular ve kaçmaya başladılar. Biz yalnız kaldık ve korktuk. Sonra çalıştığım şirkette aldığım eğitimler aklıma geldi. Yangın tüpünü alıp müdahale ederken araba birden çalışmaya başladı ve 2 tur döndü. Sonra kapısını açtım, el frenini çektim ve arabayı durdurduk. Kaputunu zorla açtık ve yangını söndürdük" diye konuştu.
Olayda aracın bir bölümü yanarken, sürücü Ali Cengiz Aktaş ile eşi ve çocuğunun olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadıkları öğrenildi.