Muratpaşa'da Nisan Meclisi

Nisan dönemi toplantısını yapan Muratpaşa Belediye Meclisi, 9 komisyon ve encümen seçimlerini gerçekleştirdi. Muratpaşa Belediyesi 2009 faaliyet raporu da kabul edildi.

Muratpaşa Belediye Meclisi, Nisan dönemi olağan toplantısını Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen yönetiminde gerçekleştirdi. Önergelerle birlikte 32 gündem maddesini karara bağlayan Muratpaşa Belediyesi Meclisi, ikisi yeni oluşturulan olmak üzere toplam 9 komisyonun yeni üyelerini seçti. Yeni dönem için Encümeni CHP'li Figen Çalıkuşu, Cemal Sert ve Atilla Temirhanoğulları'ndan oluşturan Muratpaşa Belediye Meclisi ayrıca beşer kişiden oluşan Planlama ve İmar, Plan ve Bütçe, Gençlik ve Spor, Eğitim ve Kültür, İsim Verme, Kadın-Aile, Demokratik Kitle Örgütleri, Sağlık, Çevre ve Turizm Komisyonları'nın yeni üyelerini de belirledi. 2009 yılı faaliyet raporunu kabul eden Muratpaşa Belediye Meclisi, gündemde yeralan maddelerden bazılarını da görüşmeleri amacıyla ilgili komisyonlara havale etti.
FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
Muratpaşa Belediyesi'nin 2009 faaliyet raporunun AKP Grubu'nun çekimser oyuna rağmen CHP ve MHP Grupları'nın evet oyları ile kabul edildi. Faaliyet raporuna ilişkin grupların açıklamalarını değerlendiren Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, "İçeriğe yönelik eleştiri gelmemesi beni mutlu etti. İcra ediyorsanız mesulsünüzdür. Hiçbir şey yapmazsanız eleştirilmediğiniz gibi mesul de olmazsınız. Biz icrai mesuliyeti seçtik. Hiç kimse gücenmesin ama Türkiye'nin 4.7 küçüldüğü, kişi başına düşen gelirin düştüğü sektörel gerileminin yaşandığı ülkemizde bizim yaptığımız başarıdır. Rakamsal olarak Muratpaşa Belediyesi zengin belediyelerden biridir. Borcu yoktur, yaptıklarını kredi kullanmadan kendi özkaynakları ile yapmıştır. Bundan sonra daha da iyisini yapacaktır. 2009 yılında, yeni dönem için sözünü verdiğimiz 30 projeden, 15'ini tamamladık. Sözünü vermediğimiz 5 projeye de 2009 yılında imza attık" dedi.